Aplikáciu Google Gemini si môžete stiahnuť aj z Obchodu Play.

Spoločnosť Google s AI chatbotom Gemini už pôsobí na trhu nejaký ten mesiac. Používatelia tejto služby však doteraz mohli využívať chatbota len v rámci webového rozhrania aj napriek tomu, že aplikácia existuje. Tá však nebola uvoľnená na všetkých trhoch pričom pochopiteľne Európska únia medzi podporovanými regiónmi chýbala.

Ak ste fanúšikmi tohto chatbota alebo ste ho zatiaľ nevyskúšali práve pre jeho prístup len vo webovom rozhraní, konečne je tu zmena. Aplikácia Google Gemini je konečne dostupná aj v Obchode Play a nainštalovať si ju môžete aj vy. My sme si ju už nainštalovali, pričom rozhranie je jednoduché a prehľadné.

Google Gemini konečne v aplikácii

Už vo februári prišiel prvý pokus vývojárov priniesť aplikáciu Gemini na viaceré trhy. Táto aplikácia bola pritom vtedy dostupná len prostredníctvom obchodu Apkmirror. Inštalácia si teda vyžadovala stiahnutie inštalačného súboru a následné povolenie inštalácie v nastaveniach smartfónu. Inštaláciu AI chatbota od Googlu sme si takýmto spôsobom otestovali aj my, pričom na Slovensku sa nám ju nepodarilo spustiť. Aj teda napriek inštalácii aplikácie mimo Obchod Play sa ju nedalo využívať.

Google však teraz prichádza s oficiálnou aplikáciou, ktorá je jednoduchá a prehľadná. Hneď po inštalácii a niekoľkých povoleniach sa automaticky prihlási do vášho účtu Google a vy môžete s chatbotom komunikovať takmer okamžite. Nastaviť si môžete aj Gemini ako asistenta v telefóne, ktorý tak nahradí štandardného Google Asistenta.

Očakáva sa, že Google čoskoro vypustí aplikáciu aj pre smartfóny s operačným systémom iOS. V App Store by sa teda mal Google Gemini objaviť v najbližších týždňoch, ako informuje Google. Používatelia Android smartfónov však už s touto aplikáciou môžu experimentovať a plne si užívať jej možnosti.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.