Tento užitočný nástroj už nikto neprehliadne.

Pri pohľade do histórie je vidieť, že Google Lens má čo to za sebou. S touto funkciou sme sa mohli prvýkrát stretnúť v roku 2017, kedy sa objavia exkluzívne v telefónoch Pixel. Významného rozšírenia sa však dočkala až v roku 2018, kedy sa vďaka aplikácii Google Fotky dostala do všetkých zariadení so systémom iOS a Android.

Teraz sa však zdá, že Google je po rokoch vývoja s funkciou Google Lens spokojný do takej miery, že jej dáva čoraz väčší priestor. Ikona funkcie sa totiž začala objavovať aj na hlavnej stránke Google vyhľadávania. Vieme však, že mnohí výrobcovia smartfónov ju už stihli integrovať do vlastných aplikácií, kde je jej prínos neoceniteľný.

Google LensZdroj: TOUCHIT
Google Lens

Podľa slov viceprezidenta spoločnosti Google, Rajana Patela, je táto zmena veľkou udalosťou, pretože sa nestáva príliš často, aby sa domovská stránka vyhľadávania menila. Od dnešného dňa sa však ikona Google Lens dostala do vnútra vyhľadávacieho poľa aj na stránke Google.sk.

Fungovania Google Lens je aj na hlavnej stránke vyhľadávania veľmi intuitívne. V počítači stačí kliknúť na ikonu, po čom môžete do vyhradeného priestoru presunúť ľubovoľný obrázok, nahrať súbor alebo vložiť odkaz na obrázok. Po tomto úkone sa zobrazia vizuálne zhody vášho obrázka z celého webu. Aj keď celý proces pri našom otestovaní funkcie trval o niečo dlhšie, ako by sme očakávali, tak výsledky vyhľadávania sú štandardne veľmi presné.

Google LensZdroj: TOUCHIT
Google Lens

Hoci Google Lens je tu s nami už niekoľko rokov, tak až teraz sa dostáva do ešte väčšieho povedomia používateľov, čo považujeme za výborne rozhodnutie spoločnosti Google. Používatelia tak budú môcť vyhľadávať aj vizuálne, čo im umožní nachádzať ešte presnejšie výsledky. 

O ďalších možnostiach Google Lens si môžete prečítať v článku nižšie

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.