Nedávna chyba dala zabrať nielen vývojárom aplikácie, ale aj samotným používateľom.

Plány Googlu zahŕňajú nový „bezpečný režim“ automatického návratu a rýchlejšie aktualizácie pre Chrome a WebView. Iba pred pár dňami bola odstránená jedna z najväčších chýb, ktorá sa v rámci systému Android objavila. Viacerí používatelia hlásili zlyhania množstva aplikácií. Aj keď bolo rýchlo nájdené dočasné riešenie, trvalá aktualizácia bola vydaná až nasledujúci deň, takže telefóny zostali neopravené niekoľko hodín. Niekoľko dní sme mohli sledovať aj sťažené používanie rozhrania WebView, ktoré nesprávne reagovalo na dotyky.

V reakcii na tento incident spoločnosť Google zverejnila zoznam pripravovaných vylepšení, ktoré plánuje implementovať, aby zabezpečila, že k týmto typom zlyhaní už nikdy nedôjde.

Akýkoľvek softvér využívajúci WebView na načítanie online obsahu bol ovplyvnený chybou nájdenou v experimentálnej a konfiguračnej technológii aplikácie. Na vyriešenie problému bolo potrebné pripraviť nové verzie prehliadača Chrome aj WebView.

Asi najdôležitejšie ochranným prvkom je, že bude implementovaný „bezpečný režim“, ktorý umožní aplikácii automaticky sa vrátiť do predchádzajúceho stavu, ak by sa tento druh chyby ešte niekedy objavil. 

Google tiež plánuje urýchliť aktualizácie prehliadačov Chrome a WebView v Obchode Play a zmeny v testovaní softvéru aj v komunikácii s používateľmi systému Android.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Čo je to Telegram?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.