Google kúpil aplikáciu Waze v roku 2013.

Navigácia Waze patrí medzi najobľúbenejšie vo svojej kategórii. Dôvod je ten, že je dostupná zadarmo a kvôli tomu ju používa veľké množstvo vodičov – tí následne zdieľajú aktuálne udalosti na ceste s ostatnými používateľmi.

Aplikáciu Waze vlastní Google, ktorý už v minulosti experimentoval s nahlasovaním udalostí na ceste priamo cez Mapy Google. Teraz túto funkciu vylepšil a sprístupnil pre každého, upozornil na to portál Android Police.

Pokiaľ používate Mapy Google na navigáciu v aute, môžete si všimnúť nové tlačidlo v pravom stĺpci. Vyzerá ako chatovacia bublina so znakom + a po ťuknutí na ňu sa zobrazí nový panel s pridávaním hlásení. Pomocou tohto panelu môžete nahlásiť nehodu, radar, kolónu či práce alebo iné prekážky na ceste.

Funkcia by mala byť dostupná pre Android a iOS verziu aplikácie Mapy Google. Novinku sme skontrolovali v rámci platformy Android, k dispozícii ju máme už aj my v redakcii.

Mapy Google umožňujú nahlasovanie udalostí na ceste

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Tipy a triky: Využite Mapy Google naplno

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit