Apple si z toho ťažkú hlavu zatiaľ nerobí.

S týmto nástrojom sa vie používateľ – chodec navigovať pomocou klasických navigačných prvkov, ibaže tie sú vkladané do skutočného sveta, ktorý je snímaný prostredníctvom fotoaparátu smartfónu. Spoločnosť Apple minulý týždeň podala patent na navigovanie pomocou AR, ktorý takisto využíva navigačné prvky, ktoré sa kombinujú so skutočným svetom. Mapy od Apple môžeme považovať za priamu konkurenciu Google Mapám.

Teraz to však vyzerá tak, že Apple v AR súboji mierne zaostáva, pretože Google na novej funkcii pracuje niekoľko mesiacov a nástroj Live View bol dlhodobo dostupný v beta verzii. Google prvýkrát predstavil vlastný AR režim už počas konferencie I/O 2018.

Keď dvaja robia to isté, tak nikdy to nie je to isté. To platí aj v prípade vkladania AR do aplikácií.  Zatiaľ čo patent spoločnosti Apple popisuje nástroj, ktorý by sa používal na navigovanie v aute, Live View od Googlu je navrhnutý tak, aby pomohol nájsť cestu chodcom.

Režim Live View nie je zatiaľ dostupný pre veľký počet zariadení a doteraz ho vedeli vyskúšať iba majitelia smartfónov Google Pixel a miestni sprievodcovia od úrovne 5. Dnešným dňom sa však všetko mení.

Google pracuje na tom, aby sa táto funkcia dostala do čo najväčšieho počtu telefónov s Androidom, ktoré podporujú ARCore a telefónov Apple, ktoré podporujú ARKit (platformy potrebné pre používanie AR). Je tak pravdepodobné, že Live View sa dostane do našich smartfónov v priebehu pár týždňov.

Sprístupnenie funkcie zistíte nasledovným postupom:

Vyhľadajte cieľ alebo ho vyberte z mapy, ťuknite na tlačidlo „Trasy“ s výberom „Trasa pre chodcov“. Po dokončení sa v dolnej časti obrazovky zobrazí možnosť Live View. Klepnite na túto ikonu a aplikácia vás prevedie procesom používania funkcie Live View.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Ešte lepšie fotografie? Huawei Mate 30 Pro dostane až dva 40-megapixelové fotoaparáty

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.