Google ich navigoval po poľnej ceste.

Google Mapy sú praktickým pomocníkom, ktorý používajú milióny ľudí na celom svete. Pomocou tejto aplikácie hľadajú zaujímavé miesta v okolí, optimalizujú cestovanie verejnou dopravou a používajú ju aj na navigáciu v aute. A hoci vo väčšine prípadov fungujú Google Mapy bez väčších problémov, zriedkavo sa môžu vyskytnúť komplikácie. Odstrašujúcim príkladom je rodina, ktorá cestovala po Austrálii, a ostala trčať 48 hodín v divočine. Na správu upozornil portál autoevolution.

Rodina cestovala z Queenslandu do Adelaide. Google Mapy im ponúkli dve trasy – kratšiu s dĺžkou 1872 km a časom cesty 21 hodín a dlhšiu s dĺžkou 2203 km a časom 23,5 hodiny. Problém spočíval v tom, že kratšia trasa išla cez poľnú cestu diskutabilnej kvality a SUV, na ktorom rodina cestovala, sa zaseklo uprostred divočiny. Aby bol tento príklad ešte viac exemplárny, zasekli sa na mieste, ktoré nebolo v pokrytí mobilného signálu, takže si nemohli privolať pomoc.

Rodina sa snažila nájsť pomoc pešo, avšak po hodinách neúspešného blúdenia sa členovia posádky vrátili späť k autu a rozhodli sa čakať na spasenie. Našťastie sa dočkali, hoci až o dva dni neskôr, keď si ich všimla helikoptéra. Pomoc prišla doslova v hodine dvanástej, nakoľko rodine medzičasom došli zásoby jedla aj pitia.

Takže ponaučenie – keď niekedy pôjdete na roadtrip po Austrálii, overte si u niekoho lokálneho, ak to bude možné, či je rozumné navigovať sa po ceste, ktorú vám odporučili Google Mapy. A to sa týka aj viacerých európskych krajín, ako sme sa v redakcii na vlastnej koži presvedčili aj my. Jednoducho, keď sa chcete navigovať pomocou Google Máp mimo mýta alebo diaľnice, niekedy vás táto aplikácia ťahá diskutabilnými cestami.

V niektorých prípadoch si síce užijete dobrodružstvo, viď. naše dojmy s diskutabilnými odporúčaniami Google Máp v článku Chcete zažívať pravidelné dobrodružstvá? Používajte Google Mapy!, avšak v niektorých prípadoch môžete dopadnúť aj horšie. Rodina na výlete po Austrálii je ukážkovým príkladom.

Google MapyZdroj: autoevolution.com
Google Mapy: Trasy navigácie z Queenslandu do Adelaide

Zdroj: autoevolution

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit