Na mapy sa už budete pozerať celkom inak.

Počas konferencie Google I/O bolo predstavených niekoľko zaujímavých noviniek, ktoré sa čoskoro dostanú do nášho každodenného života. Jednou z nich je aj nová funkcia, ktorá nám poskytne celkom nový pohľad na prezeranú oblasť v Mapách Google.

Ide o funkciu Immersive view, ktorá by mala byť spočiatku dostupná v mestách Los Angeles, Londýne, New Yorku, San Franciscu a Tokiu, pričom čoskoro by sa mala rozšíriť aj do iných častí sveta.

Novinka je rozšírením Street View, pričom túto známu funkciu posúva na celkom novú úroveň. Pomocou detailných záberov vás dokáže vtiahnuť do atmosféry mesta, a umožní vám virtuálne ním cestovať. Vďaka tomu môžete objavovať krásy miest, (čoskoro) kdekoľvek na svete.

Náhľad Immersive view bude vybavený aj časovým posúvačom, ktorý umožní prezerať si vybrané mestá v rôznych časoch, čiže môžete navštíviť napríklad nočný New York, alebo sa napoludnie „poprechádzať“ ulicami Londýna.

Avšak, keď sa dostanete na úroveň ulice, môžete si pozrieť informácie o premávke, a dokonca sa pozrieť do reštaurácií a iných miest, aby ste získali predstavu, ako vyzerajú, skôr než ich navštívite.

Google vytvorí spojením Street View a miliardy leteckých snímok digitálny model sveta, ktorý by malo byť možné spustiť v akomkoľvek telefóne. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.