Presnejšie štyri.

Nestáva sa to príliš často, ale zdá sa, že Google zabudol do vlastného operačného systému pre smartfóny pridať funkciu, ktorú si iOS osvojil už pomerne dávno. Konkrétne ide o aplikáciu Mapy Google, v ktorej sa už takmer štyri roky v systéme iOS zobrazujú miestne poveternostné podmienky v reálnom čase. V iPhonoch túto možnosť nájdete v ľavom hornom rohu. Je však zaujímavé, že tam nie je trvalo zobrazená, ale počas navigácie v aplikácii sa vypína a zapína.

Teraz táto možnosť konečne prichádza aj do aplikácie Mapy pre Android. Iba nedávno sa však objavili aj prvé náznaky o výraznom prepracovaní Počasia Google, ktoré dostalo nové používateľské rozhranie a funkcie. V tejto súvislosti sa dokonca objavili správy, že Google súbežne pripravuje samostatnú aplikáciu s počasím pre Android. To zároveň naznačuje, že Google je pri pridávaní tejto funkcie pre Mapy v systéme Android celkom na začiatku.

Google Mapy pre iOS s počasímZdroj: TOUCHIT
Google Mapy pre iOS s počasím

Plány spoločnosti o pridaní funkcie Počasie pre Mapy boli odhalené v beta verzii Android 14 QPR1 Beta 2, avšak tá by sa mala do aplikácie a miniaplikácie dostať až v decembri tohto roka. Informácie o počasí sa aj v Mapách pre Android zobrazujú v ľavej hornej časti obrazovky tesne pod vyhľadávacím panelom. Po kliknutí na túto kapsulu sa otvorí okno s aktuálnou teplotou, miestnymi podmienkami, minimálnymi a maximálnymi teplotami pre daný deň, hodinovou predpoveďou a kvalitou ovzdušia. 

Google Mapy pre Android s počasímZdroj: PhoneArena
Google Mapy pre Android s počasím

Google rozširuje aj nové prepracované Google Počasie, ktoré je už dostupné pre majiteľov telefónov Google Pixel. Avšak nielen tí si už teraz môžu vytvoriť ikonu počasia, ktorú môžu umiestniť na domovskú obrazovku, pre jednoduchý prístup. Postup je veľmi jednoduchý. Otvorte Google Discover – kliknite na ikonu počasia – otvorí sa prostredie Google vyhľadávania – kliknite na tri bodky vpravo hore – použite “pridať na plochu”, po čom sa na domovskej obrazovke objaví ikona s písmenom G.

Pokiaľ však chcete pristupovať k rozhraniu Google Počasia ako aplikácii, tak si na plochu pridajte Google widget s priamym odkazom na počasie. Po kliknutí na tento odkaz sa otvorí samostatné prostredie Počasia Google bez ďalších ponúk Google vyhľadávania. Pokiaľ však nemáte Pixel telefón, tak sa vám zatiaľ bude zobrazovať iba staré rozhranie Počasia Google.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.