Majitelia telefónov Pixel sa z novinky tešia ako prví.

Google s uvedením svojho prvého skladacieho telefónu Pixel Fold predstavil aj vynovenú aplikáciu Počasie, ktorá teraz ešte lepšie zapadá do dizajnového jazyka spoločnosti. Aktuálne sa táto verzia začína objavovať aj na ďalších zariadeniach Pixel. Počasie Google počas uplynulých dvoch rokov značne dospelo, čiže je vidieť, že Google na jeho redizajne neustále pracuje a zlepšuje ho. Hlavnou novinkou nového dizajnu je upustenie od ponuky troch kariet, ktoré sa nachádzali v hornej časti obrazovky. Vďaka tomuto rozhodnutiu aplikácia už na prvý pohľad vyzerá oveľa lepšie, ako jej staršia verzia. 

Google Počasie - celkom vľavo stará verzia, v strede a na napravo nová verzia Zdroj: 9to5google
Google Počasie – vľavo stará verzia, v strede a napravo nová verzia

Zatiaľ čo stará verzia aplikácie umožňovala okamžité prepínanie kariet Dnes, Zajtra a 10 dní, tak nová verzia všetky informácie združuje na jednej obrazovke. V hornej časti sa nachádza vyhľadávacie pole s aktuálnou polohou, avšak pokiaľ na túto položku kliknete, tak sa zobrazí zoznam uložených miest.

Súčasťou novej verzie aplikácie je stále zelená žaba, ktorá sa stala jej maskotom. Teraz jej však už nie je venovaný taký veľký priestor. Aj scéna, do ktorej je vložená, je širokouhlá. Na ľavej strane obrazovky sa zobrazuje teplota a vysoká/nízka teplota, na pravej strane stav a položka „pocitovo„. Ďalej však nechýba ani 24-hodinový prehľad, po ktorom nasleduje 10-dňová predpoveď s možnosťou detailného prehliadania „Denné podmienky“ a „Hodinové detaily„. 

Google Počasie 2023Zdroj: 9to5google
Google Počasie 2023

Aplikácia samozrejme stále obsahuje „Aktuálne podmienky“ s kartami pre vietor, vlhkosť, UV index, tlak a východ a západ slnka. Nakoniec sú zobrazované hodinové podrobnosti so zrážkami, vetrom a vlhkosťou po hodinách. Súčasťou aplikácie je aj doplnok Google Nowcast, ktorý je dostupný iba pre USA.

Hoci dostupnosť novej verzie Počasia Google je značne obmedzená, tak sa zdá, že už teraz sa začína postupne rozširovať na čoraz viac telefónov Google Pixel. To znamená, že už onedlho sa môže dostať aj do zariadení iných značiek, čo je skvelá správa.

Google Počasie 2023Zdroj: 9to5google
Google Počasie 2023

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.