Google Mapy v Androidoch vás po novom budú informovať aj o počasí.

Služba Google Mapy je obľúbená ako medzi používateľmi Android smartfónov, tak aj medzi majiteľmi iPhonov. Viackrát sa však už stalo, že táto aplikácia nevyzerala rovnako v rámci dvoch najväčších operačných systémoch pre smartfóny. Niektoré funkcie pribúdajú rýchlejšie do Androidov, iné zasa do systému iOS a rovnako je to aj v prípade informácií o počasí či kvalite ovzdušia.

Túto funkciu ste si doteraz mohli všimnúť len v smartfónoch so systémom iOS. Zobrazovala sa ako malý prvok pri zobrazovaní máp, v rámci ktorého ste mohli vidieť aktuálne informácie o počasí, teplote či kvalite ovzdušia. Po rozkliknutí tejto bublinky s informáciami ste mohli vidieť rozšírenú predpoveď aj na ďalšie dni. Teraz tak táto užitočná novinka prichádza aj do Android smartfónov.

Google Mapy vás budú informovať o počasí

Predstavte si, že plánujete cestovať na dovolenku či výlet a pozeráte sa na trasu v aplikácii Google Mapy. Spolu s plánovaním však prichádza aj premýšľanie nad tým, aké bude počasie, teda čo si na seba obliecť, prípadne čo si zbaliť. Doteraz ste si tak museli otvoriť aplikáciu s predpoveďou počasia či pozrieť sa na predpoveď na internete, čo zahŕňalo dlhšiu cestu k získaniu informácií. Aplikácia Google Mapy však teraz poskytne aj používateľom Androidov informácie o počasí v danej lokalite.

Google Mapy v Androide s počasímZdroj: TOUCHIT
Google Mapy v Androide s počasím

Tieto informácie sa vám zobrazia v ľavom hornom rohu mapy, pričom pri vybraní konkrétneho cieľa, resp. nejakej lokality sa táto bublinka skryje. Zobrazí sa vám však pri prechádzaní mapy a aktualizuje sa vždy, keď zacielite na konkrétne miesto na mape. Využiť to tak viete napríklad aj keď sa nachádzate v Bratislave, no chcete sa pozrieť aké je počasie napríklad v Paríži.

Funkcia je dostupná po najnovšej aktualizácii

Novú možnosť zobrazenia predpovede počasia v aplikácii Google Mapy sme zaregistrovali aj u nás v redakcii po aktualizácii na najnovšiu verziu aplikácie. Ak teda zatiaľ neregistrujete okienko s predpoveďou počasia vo vašom smartfóne, skúste vašu aplikáciu aktualizovať a skontrolovať jeho dostupnosť. Funkcia sa však môže medzi používateľov dostávať postupne a ak nepomôže ani aktualizácia aplikácie, tak vám odporúčame len počkať.

Zdroj: 9to5google.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.