Google vypúšťa trojicu nových funkcií do aplikácie Mapy určenú pre pohodlnejšie sviatky.

Spoločnosť Google stojí za viacerými produktami a tiež aplikáciami, ktoré bežne nájdeme v Android smartfónoch. Jednou z týchto aplikácií je aj služba Mapy, ktorú obľubujú nielen používatelia Androidov, no aj iPhonov a iných zariadení. Najnovšie tak táto aplikácia prináša hneď trojicu nových funkcií, ktorými chce Google uľahčiť používanie aplikácie počas sviatkov.

Nové funkcie začnú do aplikácie prichádzať v najbližších dňoch či týždňoch, no treba rátať aj s tým, že ich nebude mať každý k dispozícii. Niektoré z nich budú určené pre špeciálne lokality ako sú napríklad veľké mestá.

Plánovanie trasy s pomocou verejnej dopravy

V rámci aplikácie Google Mapy ste už pravdepodobne narazili na možnosť naplánovať si trasu s pomocou prostriedkov MHD. Po novom však aplikácia prináša možnosť kombinovania viacerých prostriedkov, ako je napríklad električka, autobus či metro.

Pri plánovaní trasy si tiež budete môcť zvoliť, ako má táto trasa vyzerať, teda či vám neprekáža prejsť sa viac alebo si chcete naplánovať trasu s čo najkratším peším presunom. Rovnako si viete zvoliť aj trasu s menším počtom prestupov medzi prostriedkami MHD či klasicky najkratšiu a najrýchlejšiu trasu.

Naplánujte si trasu s priateľmi

Sviatky môžu slúžiť aj ako čas, kedy sa so svojimi blízkymi vydáte napríklad na menší výlet do mesta. Google Mapy po novom prinesú možnosť kolaboratívneho plánovania trasy, teda spoločne s priateľmi budete môcť plánovať práve takýto výlet. Každý z pozvaných účastníkov tak budú môcť prispieť a pridať do trasy miesto, ktoré by chceli vidieť alebo navštíviť.

Účastníci tohto výletu však budú môcť aj hlasovať pomocou emoji, či chcú toto miesto rovnako navštíviť alebo nie. Aplikácia Mapy od spoločnosti Google teda budú slúžiť ako ideálny pomocník pri plánovaní dovolenky či výletu.

Mapy prinášajú nové reakcie

V rámci aplikácie Google Mapy máte k dispozícii aj hodnotenia rôznych miest, resp. spomienky druhých návštevníkov. Tí takto môžu ohodnotiť napríklad pamiatky, reštaurácie, ubytovania a podobne. Odteraz však bude možné ohodnotiť aj tieto hodnotenia a reagovať tak napríklad na snímky, ktoré pridajú používatelia ku konkrétnemu miestu. Toto hodnotenie bude prebiehať pomocou emoji.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.