Spoločnosť Google neustále vylepšuje svoje aplikácie.

Vylepšenia a zmeny sa opäť dostávajú aj do aplikácie Mapy, kde sa presúva pomerne veľa položiek z bočných ponúk na lepšie dosiahnuteľné miesta. Zmeny v Google aplikáciách sa prevádzajú neustále aj pre čo najlepšie zjednotenie do Material dizajnu.

Aktuálne sa zmena dotkla hornej časti obrazovky, kde sa vytvorila posuvná lišta kategórií.

Pravdepodobne sa bude jednať o obmedzené beta testovanie tejto funkcie, nakoľko na našich redakčných zariadeniach sa nám ešte nové zobrazenie neaktivovalo. Tlačidlo vrstvy sa po novom presunie doľava a bubliny s pohyblivými kategóriami sa posunom dajú navoliť podľa potreby.

Bubliny sa dizajnom ponášajú na Material dizajn 2.0.

V súčasnosti sa v ponuke objavuje šesť kategórií: reštaurácie, kaviarne, čerpacie stanice, bankomaty (príp. nemocnice v novej verzii zobrazenia), lekárne a potraviny. Poklepaním na ktorúkoľvek bublinu viete v novej verzii jednoducho spustiť vyhľadávanie v požadovanej kategórii. Takže funkčne sa používateľom neprináša nič nové. V podstate ide o kozmetickú úpravu vyhľadávania v prostredí. 

Voľba kategórií je v aktuálnej verzii Google Máp trochu nepraktická.

Samotné spustenie tohto zobrazovanie bublín vyzerá byť vo veľmi skorom štádiu testovania, nakoľko používatelia hlásia niekoľko technických nedostatkov, ktoré sú späté s nefunkčnosťou samotných vyhľadávacích bublín. Po skončení beta testovania sa do Google Máp pravdepodobne dostane lepšia ergonómia voľby kategórií, vďaka lepšie rozloženým ovládacím prvkom.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Čudesný mýtus o spoľahlivosti Apple produktov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.