Google Meet dostane aktualizované prvky rozhrania, iba ak používate Google Workspaces.

Vo svojom blogu firma upozorňuje, že nedochádza k žiadnej zmene funkcií. Aplikácia na video hovory prechádza postupne zmenami, minulý rok napríklad takzvaným režimom počas chôdze. Aktuálne je pripravený upgrade na formu Material 3 Design System. Tlačidlá sú prehľadnejšie a tým jednoduchšie dostupné. Ide najmä o spodnú lištu tlačidiel, kde sa mimo iné nachádza aj možnosť stlmenia mikrofónu.

Rozhranie sa upravuje pre webovú verziu, režim obraz-v-obraze a tiež v aplikáciách Dokumenty a Prezentácie. K mobilnej verzii sa Google zatiaľ nevyjadril. Zmeny budú zapracovávané postupne, no už od 11. júna budú prví používatelia vidieť aplikované úpravy. Je tu prísľub zo strany firmy, že budúci rok budú spúšťať ďalšie vylepšenia. Tie by sa mali týkať nielen vzhľadu ale aj zjednodušenia používania niektorých funkcií.

Aj keď je už mesiac po zavádzaní zmien, nie všade sa môžu prejaviť. Ide totiž o predĺžené zavádzanie. To znamená, že štandardná doba 15 dní nemusí byť dodržaná a aktualizácia rozhrania sa prejaví neskôr. V minulosti sme sa stretli s tým, že aktívne účty používateľov boli uprednostňované a zmeny dostali skôr ako ostatní.

updated-Updated design for meeting controls in Google MeetZdroj: Google

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.