Aj keď aplikácia Meet nezískava nový vzhľad prvýkrát, aktualizácia teraz zaujme aj niekoľkými funkčnými vylepšeniami.

Väčšina vylepšení bude k dispozícii už od budúceho mesiaca. Služba tak bude čoskoro schopná umiestniť na obrazovku ďalší obsah a zdroje videa od ostatných používateľov. Bola tiež pridaná nová možnosť pripnutia a odopnutia okien. Google oznámil, že táto funkcia bude rozšírená, aby umožnila používateľom pripnúť na svoju obrazovku viac dlaždíc.

Ešte dôležitejšie je, že používatelia služby Google Meet budú môcť zmeniť veľkosť, premiestniť alebo skryť svoj vlastný obsah, aby vytvorili priestor pre videa iných používateľov. Od tohto mesiaca Google tiež pridá šetrič dát, ktorý obmedzí využitie dát v mobilných sieťach.

Pripravovaná aktualizácia pridá novú AI funkciu s názvom Autozoom, ktorá by mala ostatným účastníkom pomôcť lepšie vás vidieť. Avšak Autozoom bude dostupný iba pre predplatiteľov Google Workspace.

Google dokonca oznámil, že v záujme zachovania súkromia pridá možnosť nahradiť pozadie videom. Spočiatku budú mať používatelia služby k dispozícii iba tri možnosti: učebňu, večierok a les.

Aj keď mnohé z týchto zmien zatiaľ nie sú v službe Google Meet k dispozícii, v nasledujúcich týždňoch sa ich určite dočkáme.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Ako sa menila Zem za posledných 37 rokov? Pozrite si stovky videí od Googlu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.