Audio/video zámok im zabráni pokračovať v hovore.

Éra videokonferencií umožnila komunikovať na diaľku. Pokým táto forma komunikácie môže byť pre niekoho pohodlná, pre iného môže byť mierne chaotická. Dokonca “jedinečným zážitkom” môže byť komunikácia s veľkým množstvom ľudí. V podstate je jedno, či ide o pracovný hovor alebo o súkromné online stretnutie.

Takmer vždy existuje riziko, že v množstve účastníkov sa nájde jeden „hlučný“ človek, ktorý si nevie vypnúť mikrofón a dokonca ani ústa, a do celého videohovoru vnáša napätie.

Jedným z riešení doteraz bolo, že týchto účastníkov videohovoru hostiteľ jednoducho odpojil alebo dočasne stlmil. Google Meet však teraz pridáva funkciu, ktorá hostiteľovi umožní toto stlmenie zablokovať na celú dobu trvania hovoru.

Google MeetZdroj: Android Police

Hostitelia budú môcť problémových účastníkov stlmiť, alebo im zablokovať ich videokanál, a tak im zabrániť v opätovnom zapnutí až dovtedy, pokým hostitelia ručne nevypnú zámok. Aj keď sa táto funkcia javí byť užitočná iba v špecifických prípadoch, hostiteľom dáva väčšiu kontrolu nad hovorom/konferenciou, pretože účastníkom môžu slovo udeliť aj manuálne, ako v moderovaných skupinách.

Dostupnosť

Funkcia bude dostupná pre používateľov od Androidu 6.0, ktorí používajú najnovšiu verziu aplikácie Meet alebo Gmailu. Funkcia bude rovnako dostupná aj vo webovej verzii aplikácie. V súčasnosti sa zavádza pre všetkých používateľov Google Workspace.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.