Aplikácia na posielanie SMS alebo RCS správ dostáva ďalšie vylepšenie.

V tomto smere je Google pomerne aktívny a svoju nosnú aplikáciu na posielanie SMS správ aj naďalej vylepšuje. Nepatrí tak medzi základnú výbavu alebo akési nutné zlo, ktoré musí v rámci kompatibility s telefónnymi operátormi vo svojich smartfónoch nechávať. Jednou z hlavných zmien bolo v minulosti lepšie označovanie správ, ktoré boli prečítané, pričom zaviedol správy typu RCS. Na tému upozornil používateľ siete Reddit.

google spravy a preposielanieZdroj: Reddit / TwoBellsInnit
Pôvodné preposielanie jednému kontaktu

V rámci noviniek, ktoré teraz pridáva do aplikácie, je lepšie manažovanie pri preposielaní správ. Teraz ich už nebudete musieť kopírovať a text vložiť ako novú správu, ale prepošlete ich priamo na vybrané kontakty. Stačí na správu pozrieť, podržať na nej prst a v hornom menu zvoliť položku preposlať. Spôsob inicializácie preposielania sa nezmenil.

Doteraz to fungovalo tak, že pri prvom použití tejto funkcie sa zobrazilo informačné okno, ktoré zatiaľ neobsahovalo kontakty, ale informáciu o tom, že najčastejšie používané kontakty sa zobrazia v tomto okne.

Teraz sa zobrazenie prepne do režimu na výber kontaktov a môžete ich zvoliť viac naraz v jednom kroku. Podľa zverejnených informácií to funguje pri všetkých typoch správ. Ak ale zvolíte kontakty používajúce SMS aj RCS správy, zmení sa preposlaná správa na SMS/MMS.

Zdroj: 9To5Google, Reddit

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.