Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V súčasnosti má VNET, a.s. v porovnaní s konkurenciou jednoznačne najrozsiahlejšiu európsku dátovú sieť a najväčšie zastúpenie v medzinárodných internetových uzloch.

Líder v poskytovaní internetového obsahu, spoločnosť Google, má od marca tohto roku priame pripojenie do slovenského internetu.Za týmto úspechom stojí telekomunikačná spoločnosť VNET, ktorá pre Google poskytuje svoje služby vo svojom dátovom centre Digitalis.

„Priame pripojenie spoločnosti Google do uzla slovenského internetu NIX.SK v datacentre Digitalis znamená pre celý tím VNET významný krok vpred. Čo nás teší najviac, je skutočnosť, že z účasti Google v Digitalis profitujú nielen naši klienti. Spolupráca so spoločnosťou Google prinesie vyššiu kvalitu všetkých služieb, ako sú napríklad YouTube alebo Gmail na území Slovenska.“ vysvetlil Vojtech Németh, technologický riaditeľ spoločnosti.

V nedávnej dobe sa datacentrum Digitalis stalo ďalším prepojovacím bodom pre NIX.SK. Združenie NIX.CZ, ktoré od roku 2015 prevádzkuje dôležitý internetový uzol NIX.SK, má takto svoju infraštruktúru na oboch brehoch Dunaja, čím zabezpečuje väčšiu stabilitu slovenského internetu. Do NIX.SK je aktuálne pripojených 37 sietí a ďalšie majú vďaka spoločnosti VNET možnosť sa pripojiť priamo tak, ako to pred niekoľkými dňami využila spoločnosť Google. Pre nové siete sa tak otvára jednoduchšia cesta podieľať sa na bezpečnostnom projekte FENIX, ktorého cieľom je ochrana pred masívnymi internetovými útokmi (DDoS).

S cieľom poskytovať jedinečné internetové pripojenie svojim klientom, spoločnosť VNET neustále rozširuje svoje aktivity. V súčasnosti má v porovnaní s konkurenciou jednoznačne najrozsiahlejšiu európsku dátovú sieť a najväčšie zastúpenie v medzinárodných internetových uzloch. VNET disponuje vlastnými veľkokapacitnými prepojeniami na významných poskytovateľov internetového obsahu, ako sú Google, Facebook, Apple, Akamai a Netflix.

Klienti aj operátori, ktorí cez sieť VNET realizujú pripojenie do zahraničia, tak môžu postaviť svoje podnikateľské aktivity na robustnej chrbticovej sieti s vysokou redundanciou a kapacitou pripojenia. Taktiež získavajú vyšší komfort pri využívaní služieb a výrazne lepšiu odozvu internetového pripojenia.

Značky: