Telefóny série Pixel 8 budú predstavené 4. októbra v New Yorku.

Udalosť bude opäť niesť príznačné označenie Made by Google, pričom sa očakáva, že spoločnosť na nej predstaví novú verziu operačného systému Android, ako aj novú generáciu hodiniek Pixel Watch 2 a slúchadlá Pixel Buds Pro v dvoch nových farbách Porcelain a Sky. Krátko po zverejnení dátumu uvedenia noviniek spoločnosti Google boli zverejnené aj európske ceny telefónov Pixel 8 a 8 Pro, ktoré vôbec nepotešia.

Google Pixel 8 ProZdroj: GSMArena
Google Pixel 8 Pro

Spoločnosť Google je známa svojím netradičným postojom k (riadeným) únikom, čiže nie je prekvapením, že o telefónoch Pixel 8 a Pixel 8 Pro sú aj tento rok známe v podstate všetky dôležité informácie. K množstvu doteraz získaných parametrov sa teraz pripájajú aj ďalšie, ktoré už samotná spoločnosť Google stihla z internetu odstrániť. Našťastie k odstráneniu neprišlo príliš skoro, čiže vďaka uniknutým fotografiám a záznamu obrazovky boli získané ďalšie dôležité informácie o prvkoch výbavy, ako aj finálny dizajn modelu Pixel 8 Pro.

Snímky obrazovky potvrdzujú tri nové farby (Licorice, Porcelain, and Sky). Potvrdená je aj funkcia teplomera, ktorá sa nakoniec dostala do finálnej verzie modelu. Jeden zo starších únikov sa dokonca pohrával s úvahou, že Pixel 8 Pro nebude mať klasický slot pre SIM kartu, čo sa však nepotvrdilo. Údajne išlo o chybu pri vyhotovovaní renderov, na ktorých tento slot jednoducho chýbal.

Pixel 8 Pro

Na základe predchádzajúcich informácií by mal byť Pixel 8 Pro vybavený 6,7-palcovým OLED displejom s rozlíšením 1440 × 3120 pixelov (513 ppi). QHD+ panel bude mať samozrejme 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Keďže ide o  zariadenie spoločnosti Google, tak o výkon sa bude starať čipová sada Google Tensor 3 spolu s 12 GB pamäte RAM.

K štedrej porcii pamäte RAM bude na výber interné úložisko s kapacitou 128 GB, 256 GB alebo 512 GB. Hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 50 Mpx, ultraširokouhlý 64 Mpx a periskopický teleobjektív 48 Mpx. Selfie kamera dostane senzor s rozlíšením 11 Mpx. Kapacita batérie by mala zostať na úrovni 5000 mAh.

Pixel 8

Pixel 8 bude mať menší 6,2-palcový OLED displej s rozlíšením 1080 × 2400 pixelov a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Tento model bude mať 8 GB RAM so 128 GB a 256 GB úložiskom. Hlavný fotoaparát dostane senzor s rozlíšením 50 Mpx, ktorý bude dopĺňať 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 10 Mpx selfie fotoaparát. Batéria bude mať údajne kapacitu 4485 mAh.

Pokiaľ sa skutočne potvrdí, že Google nový operačný systém predstaví počas uvedenia telefónov série Pixel 8, tak už teraz sa môžeme tešiť na veľkolepú show, ktorá sa bude konať už začiatkom októbra.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.