Zdražovaniu sa nevyhol ani Google.

Iba pred pár dňami bol zverejnený dátum možného uvedenia série Google Pixel 8. Udalosť sa bude konať 4. októbra v New Yorku a opäť bude niesť príznačné označenie Made by Google. Očakáva sa, že na tejto udalosti budú okrem série Pixel 8 predstavené aj nové hodinky série Pixel Watch. Hoci Google aj v tomto prípade zahmlieva, tak je viac ako isté, že počas „predstavenia najnovších prírastkovbudú uvedené práve novinky z týchto dvoch sérií. Nie je však vylúčené, že počas októbrovej udalosti bude uvedený aj celkom nový Pixel tablet.

Krátko po zverejnení dátumu uvedenia telefónov série Google Pixel 8 boli zverejnené aj ich európske ceny. Tie sa podľa portálu AndroidAuthority výrazne líšia od cien modelov série Pixel 7. Okrem cien boli zverejnené aj farebné varianty týchto dvoch pripravovaných vlajkových lodí spoločnosti Google. Zdroj tvrdí, že modely Pixel 8 a Pixel 8 Pro budú medzigeneračne výrazne drahšie. Aj keď nevieme, či toto zdražovanie bude celoplošné, tak určite sa bude týkať Európy.

Google Pixel 8 ochranné puzdroZdroj: TechGoing
Google Pixel 8 v ochrannom puzdre

Ceny európskych verzií by mali byť nasledovné:

Cena základného modelu Pixel 8 so 128 GB úložiskom by mala byť 874,25 eur vrátane 23 % DPH. Očakáva sa, že cena variantu s 256 GB úložiskom bude 949,30 eur vrátane 23 % dane.

Pixel 8 Pro so 128 GB úložiskom by sa mal v Európe predávať za 1235 eur, zatiaľ čo 256 GB verzia má stáť 1309 eur. Najdrahším modelom bude 512 GB variant, ktorý sa bude predávať za približne 1 461 eur. Aj tieto ceny sú vrátane 23 % DPH. Štartovacie ceny minuloročných modelov Pixel 7 a 7 Pro boli 649 a 899 eur.

Na základe spomínanej 23 % dane sa zdá, že zdroj „európske ceny“ získal prepočtom cien pre americký trh, ku ktorým prirátal 23 % DPH. Je totiž málo pravdepodobné, že by výsledné ceny pre európsky trh vyzerali tak, ako sú uvedené v aktuálnom leaku.

Aj preto by ceny mohli vyzerať skôr takto:

  • Pixel 8 128 GB – 849 eur
  • Pixel 8 256 GB – 919 eur
  • Pixel 8 Pro 128 GB – 1199 eur
  • Pixel 8 Pro 256 GB – 1269 eur
  • Pixel 8 Pro 512 GB – 1399 eur
Google Pixel 8 Pro s teplomeromZdroj: SmartPrix
Google Pixel 8 Pro s teplomerom

Hoci už staršie správy naznačili zvyšovanie predajných cien modelov Pixel 8 a 8 Pro, tak sa zdá, že ceny poskočili ešte o niečo viac. Škoda, že smerom nahor. Ide však iba o únik, ktorý nič nezaručuje, avšak môže naznačiť, ktorým smerom sa bude Google tento rok so svojou cenovou politikou uberať.

Okrem cien boli pre model Pixel 8 zverejnené aj farebné varianty. Tie zahŕňajú farby Hazel, Obsidian, Rose a Mint. Model Pixel 8 Pro by mal byť dostupný vo farbách Bay, Obsidian, Porcelain a Mint.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.