Podpora slovenčiny je snáď iba otázkou času.

Portál Droidik.cz informuje o podpore češtiny pre funkciu Google Now On Tap. Tá bola doteraz dostupná iba v cudzích jazykoch, avšak niekoľko českých používateľov si všimlo, že Android začína túto funkciu podporovať aj v češtine. Samozrejme, aj to je cudzí jazyk, ale pre Slovákov oveľa bližší ako nemčina alebo angličtina.

Správu portálu Droidik potvrdil aj web CNEWS.cz. Ten pridal informácie aj o tom, že Android začína podporovať aj hlasový povel „OK, Google“ v češtine. Túto funkciu si môžete vyskúšať sami, v nastaveniach Jazyk a vstup a Hlasové zadávanie Google. Keď vyberiete slovenčinu, možnosť aktivácie OK Google nie je dostupná. V prípade češtiny už áno.

Takto funguje Google Now On Tap

Funkcia je pravdepodobne v štádiu testovania, pretože aj redaktorovi portálu CNEWS.cz nefungovala na 100%. Avšak Android mu sem-tam ženským hlasom odpovedal na jeho otázku ohľadom nastavenia budíka, čo je podľa jeho slov novinka.

Uvidíme, kedy bude podpora češtiny pre spomenuté funkcie oficiálne predstavená. Dá sa očakávať, že neskôr by mohla pribudnúť aj podpora slovenčiny. Predsa len, naše jazyky sú si podobné. Dodajme, že podpora hlasových povelov je nevyhnutná pre oficiálnu podporu platformy Android Wear.

Zdroj: CNEWS.cz

Zdroj: CNEWS.cz

Zdroj: Droidik, CNEWS

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit