S novým názvom prichádza aj nové logo v tradičných farbách Googlu.

Google včera oficiálne premenoval svoj doterajší operačný systém pre inteligentné hodinky Android Wear na Wear OS. S pôvodným názvom fungoval už od roku 2014, kedy tento operačný systém po prvýkrát predstavil.

Nový názov teraz viac zodpovedá skutočnosti, keďže Wear OS už nemá toho tak veľa spoločného s Androidom. Rovnako aj viac zohľadňuje budúcnosť projektu a dáva názvu istú neutralitu. Android Wear totiž dlhodobo pracoval aj so systémom iOS, kde podľa štatistík z roku 2017 využívala až tretina majiteľov inteligentných hodiniek so systémom Android Wear na svojom mobile operačný systém iOS.

Výhodou hodiniek s Wear OS je tak najmä ich podpora oboch hlavných platforiem. Spoločnosť Apple totiž umožňuje aktuálne využívať hodinky Apple Watch iba majiteľom iPhonov.

Hoci Google teraz premenoval operačný systém, tak používatelia nemajú veľkú dôvod na radosť. V najbližšej dobe Google neplánuje predstaviť žiadne novinky k operačnému systému. Najskôr by sme sa mohli dočkať nových informácii až v máji, kedy bude mať Google každoročnú konferenciu, na ktorej predstavuje novinky v oblasti softvéru.

V prípade inteligentných hodiniek sa môžeme však tešiť na budúcotýždňový veľtrh hodiniek a šperkov vo Švajčiarsku, kde mnohé spoločnosti pravdepodobne plánujú predstaviť nové kúsky.

V najbližších týždňoch dôjde k zmene názvu vo všetkých zariadenia na nový názov a názov Android Wear tak zmizne nadobro.

Zdroj: The Verge, AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Google opäť rebranduje. Koniec Android Wear, začiatok Wear OS