Google 9. októbra možno nepredstaví iba smartfóny Pixel 3 a 3 XL.

Očakáva sa, že v rámci predstavenia nových smartfónov spoznáme aj viacero noviniek. Ako býva zvykom pri veľkých spoločnostiach, tak ich akcie sa nikdy neobmedzia iba na predstavenie jedného produktu alebo služby.

S príchodom nových Pixel smartfónov 3. generácie, by sme mohli uzrieť aj zariadenie, ktoré bude bežať na ChromeOS. Ponesie tajomný názov Nocturne. 

Vyzerá to tak, že tentokrát chce Google predstaviť ďalšie konvertibilné zariadenie. Riešenie bude zahŕňať tablet a klávesnicový dok. Tablet bude mať tenké telo so zaobleným hliníkovým rámom. Pri pohľade na obrázky je vidieť iba jeden USB-C port, pričom podľa únikov sa dá očakávať, že na druhej strane zariadenia bude umiestnený aj druhý, rovnaký port.

Klávesnicový dok nie je síce žiadnou novinkou, ale v tomto prípade to vyzerá tak, že pôjde o kvalitné prevedenie celého riešenia, vrátane touchpadu a dobrého zdvihu klávesov. V hornej pravej časti tabletu je vidieť aj čítačku odtlačkov prstov, ktorá je vložená do tlačidla napájania s dvojnásobnou veľkosťou oproti predchodcovi.

Zdroj: AboutChromeBooks

Prečítajte si aj:

Google zrejme predstaví okrem Pixelu 3 a 3 XL aj nový Pixelbook

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.