Aj staré správy čoskoro nájdete oveľa jednoduchšie.

Google do svojich aplikácií neustále pridáva nové funkcie. Pokým niektoré sú nenápadné, iné svojou užitočnosťou ocení veľké množstvo používateľov. Gmail ako mailového klienta používa neskutočne veľký počet používateľov. Je však potrebné aj dodať, že za roky sa im v mailovej schránke nahromadilo obrovské množstvo správ, medzi ktorými je takmer nemožné sa orientovať, pokiaľ by nebolo dostupné výkonné vyhľadávanie

To našťastie Gmail ponúka. Pripomeňme si, že Google jednu z významnejších aktualizácií vyhľadávania vydal ešte v roku 2021, čiže teraz nastal čas na ďalší upgrade. Opäť sa týka mobilnej verzie aplikácie, čo poteší nejedného jej používala. Informuje o tom portál RMUpdate.

Spoločnosť Google informovala, že pridáva nové výsledky vyhľadávania v mobilnej aplikácii Gmail. Pokiaľ vak máte nainštalovanú najnovšiu verziu Gmailu, tak s novou verziou vyhľadávania ste sa najskôr už aj stretli. Pokiaľ však nie, tak aktualizácia na vaše zariadenie dorazí do 2 týždňov.

Google vyhľadávanieZdroj: RMUpdate
Google vyhľadávanie

Nová aktualizácia vyhľadávania v aplikácii Gmail poskytuje najrelevantnejšie informácie ako prvé, aby ste rýchlo a jednoducho našli konkrétne e-maily alebo súbory. Je potrebné však podotknúť, že novinka je dostupná nielen pre používateľov služby Google Workspace, ale aj pre osobné účty Google.

Aktualizácia zlepšuje vyhľadávanie na mobilných zariadeniach a pomáha nájsť relevantné výsledky s menšou námahou. Funkcia je založená na modeloch strojového učenia, ktoré použijú hľadaný výraz, najnovšie e-maily a ďalšie relevantné faktory, aby vám ukázali čo najpresnejšie výsledky.

TOP výsledky vyhľadávania sa budú zobrazovať na začiatku v samostatnej sekcii, pod ktorou budú nasledovať ostatné výsledky. 

Zdroj: RMUpdate

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.