Je to jednoduchšie, ako vypisovanie čísiel.

Google už v decembri minulého roka testoval nový spôsob prihlasovania pomocou mobilnej aplikácie. Používateľ nemusel zadávať heslo, žiadosť o prihlásenie potvrdil iba priamo v aplikácií. Táto funkcia nebola dostupná pre každého, fungovala v testovacej prevádzke.

Vo finálnej podobe, ktorá je dostupná pre všetkých používateľov v týchto dňoch, však Google spravil určité zmeny. Koncept potvrdenia prihlásenia ostal zachovaný, avšak nová funkcia je súčasťou verifikácie v dvoch krokoch. To znamená, že sa prihlásite klasicky zadaním mena / hesla a ak máte zapnutú verifikáciu v dvoch krokoch, namiesto zadávania číselného kódu, potvrdíte prihlásenie cez mobilnú aplikáciu.

Proces nastavenia nového spôsobu overenia prihlasovania

Novú funkciu s názvom Výzva od Googlu nájdete v nastaveniach nášho účtu. Takisto si môžete zapnúť verifikáciu v dvoch krokoch. Aby vám nová funkcia korektne fungovala, mobilné zariadenie musí byť pripojené do internetu v čase potvrdzovania prihlásenia. V prípade iPhonu je potrebná nainštalovaná aplikácia Google, ak máte Android, musíte si aktualizovať Google Play Services na aktuálnu verziu.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Google testuje nový spôsob prihlasovania. Namiesto hesla sa autentifikujete notifikáciou

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit