Google oficiálne oznámil svoje vlajkové lode.

Rodina smartfónov Google Pixel sa rozrástla o nové modely. Pixel 4 ponúka 5,7-palcový Full HD displej, model Pixel 4 XL má 6,3-palcový displej s rozlíšením Quad HD. V oboch prípadoch je k dispozícii 90 Hz obnovovacia frekvencia, ktorá sa podľa potreby prepne na 60 Hz pre lepšiu výdrž batérie.

Oba Pixely poháňa procesor Snapdragon 855 a ponúkajú 6 GB RAM a 64 GB, resp. 128 GB úložisko. Menší Pixel má 2800 mAh batériu, model XL ponúka 3700 mAh batériu. Oba telefóny sú odolné voči vode a prachu na úrovni IP68 a ponúkajú 18 W rýchle nabíjanie. K dispozícii je podpora bezdrôtového nabíjania.

Google zakomponoval do telefónov radu Pixel 4 svoj vlastný systém na odomykanie tvárou. Senzory v prednej kamere tiež umožňujú pohybové ovládanie Motion Sense. Nemusíte sa dotýkať displeja, urobíte iba pohybové gesto vo vzduchu. Ak vám táto funkcia prekáža, môžete ju vypnúť.

Zadný fotoaparát oboch modelov pozostáva z 12 Mpx (f/1.7) hlavného fotoaparátu a 16 Mpx (f/2.4) teleobjektívu s 2× optickým priblížením. Google takisto vylepšil nočný režim a HDR. Novinkou je funkcia Záznamník, ktorá umožňuje automatický prepis hovoreného slova do textu. Google tiež vylepšil Asistenta.

Pixel 4 a Pixel 4 XL budú v predaji od 24. októbra. Americká cena začína na úrovni 799 dolárov pre štandardný model a 899 dolárov pre Pixel 4 XL. Oficiálnu dostupnosť na Slovensku neočakávame.

Pohybové ovládanie v Google Pixel 4

Pohybové ovládanie v Google Pixel 4. Zdroj: Google

Zdroj a titulná fotografia: Google

Prečítajte si aj:

Ktorý smartfón fotí najlepšie? Porovnali sme iPhone 11 Pro Max, Samsung Galaxy Note10+ a Huawei P30 Pro

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit