Pixel 4a mal byť predstavený už v máji, ale jeho spustenie bolo presunuté na jún.

Kvôli vývoju na trhu sa spustenie presunulo na júl a podľa najnovších správ z prostredia spoločnosti sa tejto novinky nedočkáme skôr ako v októbri.  Aktuálne však nemáme oficiálne vyjadrenie od spoločnosti Google, avšak sa zdá, že Pixel 4a by mohol byť predstavený (o niečo) skôr, pretože aktuálne jeden Google smartfón prešiel certifikáciou FCC, no a práve tým modelom by mohol byť spomínaný Pixel 4a.

Google Pixel 4a

Zdroj: 91Mobiles

V FCC sa objavil zoznam telefónov s tromi rôznymi číslami modelov – G025N, G025M a G025J – pričom posledný je pravdepodobne americký model. Dokumenty zdieľané spoločnosťou FCC tiež ukazujú, že Google sa rozhodne pre elektronický štítok, aby zadná strana smartfónu zostala bez označenia a zachovali si čistý vzhľad.

Okrem toho prihláška FCC obsahuje kompletný zoznam bezdrôtových pásiem, ktoré bude smartfón podporovať.

Google Pixel 4a

Zdroj: GSMArena

Dizajn Google Pixel 4a poznáme už dlhšie, pričom nejaký čas poznáme aj technické parametre, ktoré sú nasledovné – Snapdragon 730 so 6 GB RAM, dve pamäťové verzie 64 a 128 GB s cenou 299 a 349 dolárov.

Pixel 4a bude obsahovať 5,81-palcový FullHD+ OLED displej s dierkou v ľavom hornom rohu pre selfie fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx. Na zadnej strane zariadenia bude umiestnená hlavná kamera s rozlíšením 12,2 Mpx, ku ktorej sa pripojí snímač odtlačkov prstov.

Zariadenie strednej triedy dostane do výbavy batériu s kapacitou 3 080 mAh, ktorá bude nabíjaná až 18 W cez USB-C port.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Google účet: Ako si nastaviť automatické mazanie údajov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.