Celé označenie novinky môže byť Pixel 5s.

Pixel 5 sa už minulý týždeň objavil na viacerých renderoch, takže dnešné živé fotografie iba potvrdzujú dizajn ďalšej pripravovanej novinky z dielne Googlu. Jedna z fotografií zobrazuje ponuku „Informácie o telefóne“ a celkom zreteľne je vidieť pomenovanie telefónu Pixel 5s, ktoré je zobrazené dvakrát, čo by naznačovalo, že prišlo k neočakávanej zmene názvu tohto modelu.

Pokiaľ ide o dizajn, potvrdená je klasická čítačka odtlačkov prstov na zadnej strane zariadenia, displej s dierou pre selfie kameru a modul fotoaparátov. Podľa fotografie sa zdá, že zadná stena je „unibody šasi“ a keďže v nie sú vidieť žiadne predely antén, je pravdepodobné, že novinka bude plastová. Z predchádzajúcich správ vyberáme aj niekoľko špecifikácií, ktorými môže Pixel 5s zaujať.

Displej môže mať 5,7 až 5,8 palca, takže má rovnaké rozmery ako model 4a. Je tiež plochý so selfie fotoaparátom umiestneným v diere vľavo hore. Rozmery panela sú aj v rozpore s predchádzajúcimi fámami, ktoré tvrdia, že Google vydá Pixel 5 iba vo verzii XL. Pokiaľ sa Google rozhodne pripraviť cenovo dostupnejšie zariadenie, je pravdepodobné, že použije čipset Snapdragon 765G, namiesto aktuálneho vlajkového čipu série 800.

Veľmi dobre vyzerajú aj celkové rozmery smartfónu. Tie sú 144,7 × 70,4 × 8,1 mm, pričom v mieste fotoaparátu to môže byť až 8,5 mm. Pixel 5 (s) aj 5G verzia modelu Pixel 4a budú vraj obsahovať 128 GB úložisko. Očakáva sa, že tieto dva modely budú predstavené 30. septembra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Android 11 oficiálne: Zameraný na ochranu súkromia

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.