Google pri dizajne svojich smartfónov vždy vsádzal skôr na istotu.

Tento rok sa však zdá, že sa konečne dočkáme aj zo strany Googlu dizajnu, ktorý nenechá nikoho chladným. Nové správy sú toho dôkazom. Tie aj naznačujú, že tento rok budú predstavené opäť dva modely Pixel 6 a Pixel 6 Pro.

Pixel 6 bude menším zariadením, pričom v novom usporiadaní fotoaparátov vidíme iba dva objektívy. Môžeme predpokladať, že jeden z nich je štandardný širokouhlý objektív, zatiaľ čo druhý je ultraširokouhlý. Model Pixel 6 Pro je väčší a k dvom fotoaparátom pridáva tretí objektív.

Dúfame, že o pôjde teleobjektív, aj keď podľa vykreslení s najväčšou pravdepodobnosťou nebude periskopický. Nečakajme tak väčšie ako 3× optické priblíženie.

Viaceré zdroje uvádzajú, že rendery oboch modelov sú presné. Nepresnosť je údajne iba vo farebnom vyhotovení. Na druhej strane je potešujúce, že Google konečne upustil od stále opakovaného a nudného dizajnu.

Je potrebné poznamenať, že rendery nepochádzajú od Googlu, ale boli vytvorené treťou stranou na základe skutočných obrázkov telefónov. Na prednej strane je konečne vidieť tenšie rámiky a aj selfie fotoaparát sa premiestnil do stredu displeja. Telefóny si môžete zblízka pozrieť aj vo videu na tomto odkaze.

Vyzerá to tak, že nový dizajn konečne pomôže zvýšiť záujem o telefóny Pixel. Zostáva iba veriť, že ich Google na jeseň „nezabije“ príliš vysokou cenou.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Nové fotky ponúkajú doteraz najlepší pohľad na Huawei P50 Pro

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.