K štyrom hlavným aktualizáciu systému sa pridá ďalší rok bezpečnostných záplat.

Dobrou správou je, že na tieto smartfónové novinky už nemusíme dlho čakať. Budú predstavené 19. októbra, čo bolo spoločnosťou Google aj oficiálne potvrdené. Počas ostatných týždňov bolo zverejnených veľa informácií a poznáme takmer každý detail dvoch zástupcov série Google Pixel 6 – modelu Pixel 6 a 6 Pro.

Bola tu však jedna konkrétna informácia, ktorá nebola presne interpretovaná a vznikali tak dohady, ako to s aktualizáciami nakoniec bude. Dávnejšie sme vedeli, že obe zariadenia dostanú päť rokov softvérovej podpory, ale nevedeli sme akej. 

Donedávna tak mohlo ísť aj o dve aktualizácie operačného systému a tri roky bezpečnostných aktualizácií. Avšak vyzerá to tak, že skutočnosť bude oveľa pozitívnejšia, o čom na Twitteri informoval spoľahlivý leaker Snoopytech.

Google Pixel 6 ProZdroj: GizChina
Séria Google Pixel 6

Ak Google skutočne ponúkne štyri aktualizácie operačného systému pre rad Pixel 6, bude to znamenať, že tieto smartfóny dostanú extra dlhú podporu, ktorá im zabezpečí až Android 16.

Očakáva sa, že spolu so sériou Pixel 6 bude na trh uvedený aj nový stojan Pixel Stand a tiež niekoľko zaujímavých kúskov príslušenstva. Teóriu štyroch hlavných aktualizácií systému umocňuje aj fakt, že čipová sada smartfónov Pixel 6 pochádza z dielne spoločnosti Google, čo umožní aktualizácie na dlhé časové obdobie.

Nezabudnite, všetko podstatné ohľadom noviniek série Google Pixel 6 sa dozvieme už 19. októbra.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.