Najočakávanejšie smartfóny tohto roka spoznáme čoskoro.

Iba pred pár hodinami sme sa dozvedeli oficiálny dátum ich predstavenia. Vôbec nie je prekvapením, že tento dátum sa zhoduje s dátumom, ktorý bol pred nejakým časom oznámený aj leakerom Jonom Prosserom. Teraz je už samotnou spoločnosťou Google potvrdené, že novú sériu Pixel 6 spoznáme 19. októbra (od 19:00).

Očakávaný dátum vydania, špecifikácie a funkcie

Pokiaľ by sme sa mali spoliehať na ďalšie Prosserove tvrdenia, tak nové smartfóny sa do predaja údajne dostanú až deväť dní po ich predstavení. To znamená, že oficiálny predaj bude spustený 28. októbra. 

Spoločnosť Google už duo Pixel 6 začiatkom augusta predstavila. V tom čase išlo skôr o „predbežné predstavenie“ a príležitosť, ako odprezentovať svoj vôbec prvý vlastný čipset Tensor. Okrem čipovej sady Tensor, ktorá sa svojim výkonom pravdepodobne nevyrovná Snapdragonu 888 alebo A15 Bionic od Apple, sa od Pixelov 6 a 6 Pro predovšetkým očakáva, že prinesú vynikajúce fotografické schopnosti.

Google Pixel 6Zdroj: Google

Zostava fotoaparátov na zadnej strane bude údajne obsahovať 50 Mpx hlavný fotoaparát s 12 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom, pričom Pixel 6 Pro do svojej výbavy pravdepodobne dostane aj 48 Mpx teleobjektív. 

Ani v prípade predajných cien nie je nič isté. Cena 6,4-palcového modelu Pixel 6 by sa mohla pohybovať v rozmedzí od 699 do 799 dolárov, pričom 6,7-palcový model Pixel 6 Pro by mal stáť 999 alebo 1099 dolárov v základnej konfigurácii 12 GB RAM / 128 GB.

Štandardný model sa údajne uspokojí s 8 GB pamäte RAM, ako aj s 90 Hz Amoled displejom. Model Pro už dostane modernejší 120 Hz OLED panel.

Názov eventu otvára priestor pre špekulácie 

Keďže v samotnom názve eventu sa vyslovene neuvádza séria telefónov Pixel 6, ale iba slovo Pixel, je možné, že 19. októbra bude predstavený aj skladací telefón Pixel Fold, ktorý by mal byť na trh uvedený v obmedzenom množstve. Po predchádzajúcich únikoch je takisto možné, že Google konečne predstaví svoje takmer bájne hodinky Pixel Watch. Tu je však šanca pomerne malá.

Nechajme sa teda prekvapiť, s čím príde Google túto jeseň. Do 19. októbra zostáva iba pár dní.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.