Pripravovaná novinka je už pomerne dlho predmetom viacerých únikov.

Najnovšie sa môžeme pozrieť na ďalšie uniknuté špecifikácie. Pripravovaná séria Pixel 6 už zaujala nielen fanúšikov smartfónov Pixel, ale vzbudila značný záujem celého technologického sveta. Vieme, že séria bude pozostávať z modelov Pixel 6 a variantu Pro a dočkáme sa ich v priebehu najbližších týždňov. Spoločnosť by tak mala na blížiacom sa podujatí predstaviť svoj prvý skutočný vlajkový telefón s názvom Pixel 6 Pro. 

Google už odhalil niekoľko dôležitých informácií o pripravovanom rade a teraz sa dozvedáme ďalšie.

Pixel 6 Pro – Konečne poriadna vlajková loď od Google

Anonymný zdroj pre web XDA-Developers potvrdil, že model Pro nebude podporovať funkciu Active Edge pre vyvolanie Google Asistenta dvojitým poklepaním po zadnej stene. Odstránenie funkcie Active Edge naznačuje, že model Pro bude podporovať reverzné nabíjanie Battery Share. Samozrejme nebudú chýbať ďalšie špičkové funkcie.

Pixel 6 Pro údajne dostane 6,71-palcový displej s vysokým rozlíšením QHD+ a vysokou obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Do výbavy sa dostane aj 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát (Sony IMX386), 48 Mpx fotoaparát s periskopom (4× optické priblíženie, Sony IMX586, OIS) a 50 Mpx hlavný fotoaparát so senzorom GN1 od Samsungu (OIS). Celkovo môžeme na zadnej strane smartfónu očakávať tri fotoaparáty a na prednej strane selfie fotoaparát s rozlíšením 12 Mpx (Sony IMX663). Po softvérovej stránke nebude chýbať najnovší Android 12.

Google Pixel 6 ProZdroj: Google
Google Pixel 6 Pro. Zdroj: Google

Okrem toho bude mať predinštalovanú aplikáciu digitálneho kľúča na odomykanie áut prostredníctvom UWB alebo NFC. Smartfóny radu Pixel 6 budú vybavené 5G modemom od Samsungu. Na základe analýzy firmvéru sa dá predpokladať, že tento rad bude obsahovať modem Samsung Exynos 5123 z roku 2019.

Okrem potvrdenia konfigurácie čipovej sady Google Tensor (5 nm) zdroj tvrdí, že procesor bude mať konfiguráciu 2+2+4 so 4 jadrami na 1,80 GHz, 2 jadrami na 2,25 GHz a 2 jadrami na frekvencii 2,80 GHz, 12 GB LPDDR5 RAM a GPU Mali-G78 s taktom 848 MHz. 

Zariadenie dostane 5000 mAh batériu a ponúkne podporu Wi-Fi 6E (6GHz Wi-Fi). 

Zdroj: GizChina, GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.