Predstavenie série Pixel 7 sa bude konať 6. októbra.

Úniky o telefónoch série Pixel 7 sa pravidelne objavujú už niekoľko mesiacov, pričom najnovšie správy z portálu AndroidAuthority nám ponúkajú doteraz najlepší pohľad na technické parametre základného modelu tejto série a pridávajú niektoré novinky, ktoré sme nepoznali.

Telefón bude poháňať čipová sada Tensor G2, 8 GB RAM a 128 GB alebo 256 GB úložisko. K dispozícii bude 6,3-palcový OLED displej s rozlíšením FHD+ a obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Skoršie správy však naznačili, že výkon nových Pixelov nebude ich silnou stránkou.

Podľa novej správy sa však zdá, že telefón dostane 4 700 mAh batériu s podporou 30W rýchleho nabíjania, pričom by nemalo chýbať ani bezdrôtové nabíjanie. Pokiaľ sa však pozrieme na model Pixel 6, tak ide iba o malé zvýšenie kapacity batérie, čo v praxi môže byť oveľa väčší prínos, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Predpokladáme, že Pixel 7 bude energeticky úspornejší.

Pixel 7 Zdroj: Yogesh Brar
Technické parametre Pixel 7

Telefóny Pixel patria medzi špičku mobilnej fotografie, čiže sa očakáva, že Pixel 7 a 7 Pro opäť potvrdia tieto kvality. Pixel 7 do svojej výbavy dostane hlavný 50 Mpx fotoaparát a 12 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát. Telefón má údajne dostať aj 11 Mpx selfie fotoaparát. Vo výbave by nemal chýbať Android 13, stereo reproduktory, Bluetooth LE a podpora čipu Titan.

Cena sa očakáva na úrovni predchodcu, čiže približne 600 dolárov.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.