Na to sme v prípade telefónov od spoločnosti Google zvyknutí.

Google dlhodobo dokazuje, že jej smartfóny patria v oblasti mobilnej fotografie k absolútnej špičke. Novinka Pixel 7 Pro to opäť dokazuje so skóre 147 bodov, ktoré jej v testoch portálu DxOMark vynieslo prvé miesto. O to sa však musí deliť s doterajším kráľom mobilnej fotografie, modelom Honor Magic4 Ultimate. Pripomeňme si, že iPhone 14 Pro má iba o jeden bod menej, ale v testoch selfie fotoaparátov sa tento telefón umiestnil na prvom mieste.

Google Pixel 7 a 7 ProZdroj: GSMArena
Google Pixel 7 Pro

Portál DxOMark spomenul jednu dôležitú informáciu. Pixel 7 Pro je oproti predchodcovi výrazne lepší v oblasti softvéru, čo prispelo k lepším možnostiam priblíženia a vyššej kvalite videa. Fotoaparát podával skvelé výsledky v každej oblasti – fotografie majú zachovaný kontrast, majú presnú reprodukciu tónov pleti a expozíciu.

Výborné výsledku boli zaznamenané aj pri automatickom zaostrovaní. To je rýchle a presné, pričom v kombinácii so sledovaním tváre si dobre poradilo so skupinovými fotografiami a pohybujúcimi sa objektmi. Prekvapil aj režim Super Res Zoom. Vďaka tomuto novému spôsobu snímania, a informáciám z ďalších fotoaparátov, je vo fotografii o poznanie viac detailov.

Pixel 7 Pro DxOMarkZdroj: DxOMark

Pri videu je vidieť malé nedostatky, ktoré sa prejavovali podexponovaním scény, stratou detailov, alebo vyšším šumom. Stále pritom ide o jeden z najlepších výsledkov. Selfie fotografie a videá takisto potvrdili vysoký štandard. Produkovali záznamy s prirodzenými tónmi pleti a presnou expozíciou. Selfie fotografie v určitých prípadoch boli rozostrené a pri slabšom osvetlení je badať vyšší šum. 

Pre ešte lepšiu predstavu, ako fotí nový Google Pixel 7 Pro, si pozrite video priamo od DxOMark:

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.