V tejto kategórii telefónov rozhodne nie je bežný.

Spoločnosť Google je známa svojimi experimentami, ktoré nie vždy dotiahne do zdarného konca, a častokrát zostávajú zabudnuté v histórii. Jedným z takýchto projektov bol aj Project Soli, ktorý pomocou snímača umožňoval používateľom ovládať smartfón, inteligentné hodinky alebo iné zariadenie bez toho, aby sa ich používateľ dotýkali. Presne takáto výbava chýba v aktuálnej sérii Pixel 7, ktorá je tým pádom tak trochu nudná.

To sa má údajne zmeniť s príchodom série Google Pixel 8, ktorá do svojej výbavy (pravdepodobne iba pri modeli Pro) dostane prvok, ktorý sa vo vlajkovom segmente doteraz snáď ani neobjavil. Nové správy z portálu GSMArena totiž naznačujú, že Pixel 8 Pro by mal byť vybavený infračerveným teplomerom, ktorý má byť umiestnený priamo pod kruhovým LED bleskom vo vnútri zostavy fotoaparátov.

Google Pixel 8 Pro s teplomeromZdroj: SmartPrix
Google Pixel 8 Pro s teplomerom

Pomocou teplomeru bude možné, áno, merať telesnú teplotu, avšak nie je vylúčené, že svoje využitie nájde aj pri iných činnostiach. Meranie telesnej teploty by malo prebiehať ako pri klasickom bezkontaktnom teplomeri, čiže telefón bude potrebné počas merania prikladať k čelu a postupne prechádzať k spánkovej časti, bez priameho dotyku s pokožkou.

Hoci sa video s procesom merania objavilo na YouTube, tak tento leak sa rozhodne nepáčil spoločnosti Google (ako inak), a tá ho z dôvodu porušenia Zmluvných podmienok služby YouTube bez mihnutia oka vymazala.

Google Pixel 8 Pro s teplomeromZdroj: 91mobiles
Google Pixel 8 Pro s teplomerom

Novinky série Pixel 8 už na jeseň

Očakáva sa, že Pixel 8 Pro bude predstavený spolu s Pixel 8 už v októbri. Nová séria vlajkových telefónov série  Pixel 8 bude poháňaná čipovou sadou Google Tensor G3. Očakáva sa, že displej modelu Pixel 8 Pro bude menší ako pri modeli Pixel 7 Pro. Ten by mal byť v prípade pripravovanej novinky “iba” 6,52-placa. Okrem toho by sa mal v telefóne objaviť aj senzor ISOCELL GN2 od Samsungu, ktorý v spojení so softvérom spoločnosti Google bude určite zhotovovať veľmi kvalitné fotografie.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.