Do predstavenia tohto cenovo dostupného telefónu zostáva iba niekoľko dní.

Google už o pár dní predstaví najlacnejšieho zástupcu série Pixel 8. V súvislosti s týmto modelom sa však už dávnejšie objavili informácie, ktoré tvrdia, že Pixel 8a bude prvým oficiálne dostupným telefónom Pixel na Slovensku. Dôležité pritom je aj to, že do konferencie Google I / O 2024, na ktorej novinku spoznáme, zostáva iba pár dní. Google totižto tohtoročnú vývojársku konferenciu odštartuje už 14. mája, na ktorej okrem softvérových noviniek predstaví aj tento zaujímavý hardvér.

Google Pixel 8aZdroj: smartprix.com
Google Pixel 8a

Google Pixel 8a je atraktívny model strednej triedy, ktorý podľa nedávnych informácií získa aj atraktívnu cenu. Nedávny leak dokonca naznačil, že Pixel 8a nebude v porovnaní s modelom Pixel 7a drahší, o čom svedčí aj jeho možná cena. Už teraz sa však vie, že nový lacný Pixel 8a bude vybavený napríklad čipsetom Tensor G3 a čipom Titan M2, 120 Hz OLED displejom či 4500 mAh batériou. So zvyšujúcimi nárokmi používateľov sa však nezabudlo ani na odolnosť IP67.

Google Pixel 8aZdroj: androidheadlines.com
Google Pixel 8a

S blížiacim termínom predstavenia sa teraz na internete objavili snímky obrazovky, na ktorých je zoznam webových stránok Google pre model Pixel 8a, ktorý čaká na svoje oficiálne spustenie pre verejnosť. Nie je však jasné, či sa tieto stránky na krátky čas objavili online, alebo ich podoba unikla zvnútra spoločnosti. 

Už pri prvom pohľade na uniknuté snímky obrazovky je však možné vidieť niečo zvláštne. Text je nielenže zvláštne zvýraznený, ale tento stav naznačuje, že bol preložený pomocou prekladača z iného jazyka, než z angličtiny. Na základe prekladu sa však dozvedáme, že Google Pixel 8a je AI smartfón“, ktorý „vás bude sprevádzať každý deň“.

Nie je prekvapením, že Google aj pri tomto cenovo dostupnom zariadení začína klásť čoraz väčší dôraz na AI, pričom opäť nezabudne na „vysoko výkonný fotoaparát“, „svieži dizajn“, 7 rokov softvérovej podpory a „zvýšenú odolnosť telefónu“.

Marketingové materiály zároveň potvrdzujú, že po kúpe Pixel 8a získate tri mesiace YouTube Premium, šesť mesiacov Fitbit Premium a na tri mesiace 100 GB úložiska v Google One celkom zadarmo.

Zdroj: GSMArena, EvanBlas

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.