Pôvodné špekulácie o vyššej cene modelu Pixel 8a sa nakoniec nepotvrdili.

Modelový rad Google Pixel 8 už čoskoro doplní lacnejšia alternatíva k už predstaveným modelom. Získať má označenie Pixel 8a, pričom tento smartfón je dlhodobo pod drobnohľadom fanúšikov a leakerov. Doteraz sme tak mali možnosť pozrieť sa na viaceré snímky, dozvedieť sa, aké farebné verzie Google predstaví a tiež zistiť prvý odhad ceny telefónu, ktorý však mnohých nepotešil.

Podľa pôvodného úniku mal Google zvýšiť cenu dostupnejšieho Pixel 8a v porovnaní s jeho predchádzajúcou generáciou. Ako však informuje známy leaker s prezývkou OnLeaks na sociálnej sieti X, Google si ceny zachová. Ak by ste teda plánovali kúpu lacnejšej verzie telefónu od Googlu, máme pre vás dobré správy.

Google Pixel 8a nebude mať vyššiu cenu

Telefón s označením Pixel 8a je tento rok špeciálne zaujímavý aj pre náš trh. Očakáva sa totiž, že pôjde o prvý telefón od Googlu s oficiálnou distribúciou aj na Slovensku. Ak sa tieto informácie potvrdia, tak môže ísť o atraktívny model strednej triedy, ktorý navyše získa skvelú cenu. Podľa posledného úniku totiž Google nemá zvýšiť ceny modelu Pixel 8a v porovnaní s modelom Pixel 7a.

Google Pixel 8aZdroj: smartprix.com
Google Pixel 8a

Štartovacia cena predaja by teda mala začať na úrovni 499 amerických dolárov. Táto cena sa bude týkať modelu s kapacitou interného úložiska na úrovni 128 GB. Ak by ste však chceli siahnuť po verzii s 256 GB úložiskom, priplatíte si. Cena tejto verzie má byť 559 amerických dolárov. Google teda v tohtoročnej sérii ceny nezvýši, čím si určite získa sympatie zákazníkov.

Medzi špecifikácie, ktoré tento telefón ponúkne, bude patriť napríklad čipset Tensor G3, ktorý je možné nájsť v celej sérii Pixel 8. Zároveň sa však môžeme tešiť na 120 Hz OLED displej či 4500 mAh batériu. Predstavenie telefónu sa očakáva už 12. mája počas konferencie Google I / O 2024.

Zdroj: smartprix.com, X (@OnLeaks)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.