Oficiálne predstavenie tohto telefónu sa nezadržateľne blíži.

O prvom skladacom telefóne spoločnosti Google sa hovorí niekoľko rokov, pričom je isté, že tento rok sa konečne aj dostane na trh. Pokým doterajšie informácie prezrádzali niektoré dôležité detaily o konštrukcii a niektorých prvkoch výbavy, tak najnovšie rendery poskytujú detailný pohľad na dizajn a displeje, ktoré sú pre tento telefón špecifické.

Nové obrázky pochádzajú od Evana Blassa (cez AndroidCentral), čiže ide o zdroj, ktorý zverejňuje iba overené informácie. Hoci celkový dizajn zariadenia Pixel Fold je známy pomerne dlho, tak nové obrázky prezrádzajú ďalšie detaily aj o rozmeroch telefónu. Dokonca sa zdá, že obrázky pochádzajú z oficiálnych marketingových materiálov spoločnosti Google.

Google Pixel FoldZdroj: Evan Blass
Google Pixel Fold

Aj keď nové obrázky neprezrádzajú takmer nič nové, zdá sa, že Google Pixel Fold bude medzi aktuálnymi skladacími telefónmi vynikať. Konkrétne ide o pánt skladacieho mechanizmu, ktorý bude o poznanie tenší, ako pri konkurenčných zariadeniach.

Blass obrázky doplnil aj ďalšími dôležitými informáciami, ktoré zahŕňajú aj parametre displejov. Predný panel Pixel Fold by mal mať na základe jeho informácií uhlopriečku 5,8-palca s maximálnym jasom 1550 nitov a bude chránený ochranným sklom Gorilla Glass Victus. Vnútorný panel by mal mať uhlopriečku 7,6-palca, avšak o niečo nižší jas, ktorý bude na úrovni 1450 nitov. Tento displej bude samozrejme potiahnutý plastovou ochrannou vrstvou.

Google Pixel FoldZdroj: Evan Blass
Google Pixel Fold

Veľmi dôležitým parametrom sú aj rozmery. Blass uvádza, že Pixel Fold by mal byť širší ako Oppo Find N2 alebo Samsung Galaxy Z Fold4. Šírka tohto zariadenia je údajne 79,5 mm v zloženom stave a 158,7 mm v rozloženom stave. Výška by mala byť na úrovni 140 mm. Tieto čísla pritom prezrádzajú, že Google si vybral veľmi dobré rozloženie rozmerov tohto zariadenia, keďže v prípade skladacích telefónov je kvôli multitaskingu dôležitejšia šírka, ako neprimeraná výška.

Jedným z ďalších charakteristických dizajnových prvkov Pixel Fold budú aj širšie rámčeky okolo displeja. Hoci ich hrúbka nepôsobí príliš moderne alebo atraktívne, tak Google pri tomto riešení vsádza skôr na praktický dizajn. Ten poskytuje dostatočný priestor na uchopenie telefónu bez toho, aby sa používateľ neúmyselne dotýkal displeja.

Najdôležitejšou informáciou pritom je, že Pixel Fold by mal byť predstavený už 10. mája na konferencii Google I/O 2023.

Google Pixel FoldZdroj: Evan Blass
Google Pixel Fold

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.