Zdá sa, že ide o oblasť, pri ktorej Google bude musieť poriadne zapracovať.

Google v máji tohto roka predstavil svoj prvý skladací telefón Pixel Fold. Po viacerých komplikáciách si na jeho uvedenie vyhradil priestor počas konferencie I/O, na ktorej boli predstavené viaceré softvérové a hardvérové novinky. Vieme, že skladacia novinka je kompaktná, čo potvrdzujú aj oficiálne rozmery. Tie sú v zloženom stave 139,7 × 79,5 × 12,1 mm a v rozloženom 139,7 × 158,7 × 5,8 mm. Hmotnosť je však vzhľadom na kompaktné rozmery pomerne vysoká – 283 gramov.

Hoci prvý skladací telefón spoločnosti Google bol predstavený pred takmer dvoma mesiacmi, tak až teraz sa začína dostávať do rúk najrýchlejších záujemcov, avšak iní budú na neho čakať ešte veľmi dlho. Vyzerá to však tak, že spoločnosť bola pri odhadoch predaja veľmi konzervatívna, čo znamená, že tento telefón bude dostupný iba v obmedzenom množstve.

Každopádne, Pixel Fold teraz prešiel náročným testom odolnosti, ktorý vykonal Zack z YouTube kanála JerryRigEverything.

Video okrem toho, že potvrdzuje všetky známe parametre, tak ide aj o poriadny kus ďalej, čiže do hĺbky. Keďže vonkajšia obrazovka je krytá sklom, tak aj vďaka tomu sa škrabance na nej začínajú objavovať od úrovne 6 Mohsovej stupnice tvrdosti, a hlbšie ryhy od úrovne 7. Vnútorný skladací displej má na UTG skle plastovú ochrannú vrstvu, ktorá sa poškriabe už na úrovni 2, pričom hlbšie ryhy sa objavia na úrovni 3. Tu je teda vidieť, ako sú aktuálne skladacie displeje odolné, resp. ich ochranné vrstvy.

Google Pixel FoldZdroj: Google
Google Pixel Fold

Video potvrdzuje, že rám telefónu je kovový, rovnako ako aj priehradka na SIM kartu. Pánt je vyrobený z leštenej ocele, rovnako ako aj ďalšie detaily telefónu Pixel Fold. Zaujímavé je, že konštrukcia pántu vydržala test odolnosti, pričom za najslabšie miesto telefónu Pixel Fold je možné označiť prechody antén.

Hoci test ohňom bol pre vonkajší displej v rámci možností zvládnuteľný, tak vnútorný displej sa poškodil za veľmi krátky čas, po čom sa telefón začal správať veľmi neštandardne. Pravdepodobne najzaujímavejším testom je test ohybu, pri ktorom sa zničila väčšina vnútornej obrazovky. 

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.