Prvý skladací telefón spoločnosti mal byť prvým záujemcom dodaný ešte tento mesiac.

Pixel Fold bol predstavený počas konferencie Google I/O v máji s tým, že k prvým majiteľom dorazí niekedy v júni. Záujemcovia o tento skladací telefón po predobjednávke dokonca dostali presný termín dodania, avšak zdá sa, že Google posúva termín dodávok minimálne na júl.

Portál 9to5google informuje, že prví záujemcovia boli spoločnosťou Google informovaní, že ich zariadenia po predobjednávke dostanú 26. – 27. júna. Zdroj informuje, že začiatkom tohto týždňa sa tento dátum posunul na 28. júna – 7. júla. Zdá sa, že toto oznámenie dostala väčšina, ak nie všetci záujemcovia o tento skladací telefón. Ako však dni plynuli, tak termín dodania sa opäť zmenil na 5. – 10. júla (niektorí 3. – 7. júla).

Google Pixel FoldZdroj: Google
Google Pixel Fold

Jeden z operátorov v USA stále drží termín dodávok na 27. júna, avšak sú aj takí zákazníci, ktorí dostali júlový alebo až augustový termín dodania. Teraz je ťažké odhadnúť, aký vplyv bude mať toto posúvanie dodávok na Európu, avšak v USA sa dátum odoslania posunul na 19. až 27. júla pre model 256B Obsidian, zatiaľ čo Porcelain má termín dodania 2. – 10. augusta, pričom 512 GB čierny variant má prísť k zákazníkom až 16. – 24. augusta. Nepredpokladáme však, že by Google mal výrazné problémy s výrobou. Oneskorenie možno pripísať problémom v logistike. 

Je pritom celkom prirodzené, že sa môžu šíriť informácie o problémoch so zásobami a dostupnosťou. Pixel Fold sa bude oficiálne predávať len v štyroch krajinách: Nemecko, Japonsko, Spojené kráľovstvo a Spojené štáty. Očakávame, že na Slovensku bude dostupný cez e-shop so zeleným mimozemšťanom.

Google Pixel FoldZdroj: Google
Google Pixel Fold

Pixel Fold je kompaktný skladací telefón odolný voči vode na úrovni IPX8. Odolnosť voči prachu mu chýba. Vonkajší 5,8-palcový OLED displej má rozlíšenie 1080 × 2092 pixelov, pomer strán je 17,4 : 9 a nechýba ani 120 Hz obnovovacia frekvencia. Displej s maximálnym jasom až 1550 nitov je chránený ochranným sklom Gorilla Glass Victus.  

Vnútorný OLED displej má 7,6-palca, pomer strán 6:5, 120 Hz obnovovaciu frekvenciu a rozlíšenie 2208 × 1840 pixelov. Displej je krytý sklom Ultra Thin Glass, na ktorom sa nachádza ochranná plastová vrstva. Maximálny jas dosahuje 1450 nitov.

Viac o Pixel Fold sa dočítate na tomto odkaze.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.