K nim aj nový softvér.

Po predstavení série Pixel 9 sa smartfóny spoločnosti Google začali konečne oficiálne predávať aj na Slovensku. Jednou z predností najvybavenejšieho modelu Pixel 9 Pro XL sú jeho fotoaparáty, ktoré sme ocenili aj my v redakcii. Rovnaký názor má aj známy portál DxOMark, ktorý napriek malým nedokonalostiam fotoaparáty tohto najvybavenejšieho Pixelu roka 2024 taktiež vychválil, a zaradil ho na druhé miesto, hneď za model Huawei Pura 70 Ultra.

Hoci fotoaparáty Pixel smartfónov dlhé roky patria k najlepším na trhu, Google pre ne pripravuje ďalšie vylepšenia, ktoré sa môžu začať nasadzovať už od modelu Pixel 10. Najvýraznejšia zmena sa však očakáva pri sérii Pixel 11, ktorá by mohla získať inováciu pre snímanie videa v noci s funkciou Video Boost. Táto zmena zahŕňa obídenie cloudového spracovania videa Night Sight.

Google Pixel 9 Pro XLZdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9 Pro XL

Séria Pixel 11 by mohla získať režim videa „Ultra Low Light“, ktorý spracováva video priamo na zariadení, čím sa zvýši kvalita videí snímaných pri slabom osvetlení. Zmena prinesie vyššiu kvalitu videí, odstráni potrebu nahrávania na cloud a ušetrí hodiny čakania na spracované video. Nový režim videa Ultra Low Light pri modeli Pixel 11 nebude potrebovať dokonca ani internetové pripojenie.

Google však nie je prvou značkou, ktorá ponúka režim spracovania videa pri slabom osvetlení na zariadení. Výrobcovia ako OPPO a Xiaomi tieto režimy taktiež ponúkajú. Nechajme sa však prekvapiť, ako sa režim od Googlu líši od predchádzajúcich snáh a konkurenčných režimov. S predstavením série Pixel 11 by sa mal objaviť aj vylepšený režim Cinematic Blur pri rozlíšení 4K/30fps a funkcia „video relight, ktorá umožní meniť osvetlenie vo videách.

Google Pixel 9 Pro XLZdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9 Pro XL

Modely série Pixel 11 by mali byť vybavené infračervenou kamerou pod displejom pre ešte bezpečnejšie odomykanie tvárou. Na tento účel bude prispôsobený aj čipset Tensor G6. Predpokladá sa, že aj Apple začne od roku 2026 taktiež používať infračervenú kameru pod displejom pre vlastnú funkciu Face ID.

Zdroj: AndroidAuthority, AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.