Pripravovaný Pixel Tablet však nebude úplnou novinkou.

Tablet od spoločnosti Google bol predstavený prvý raz v máji minulého roka. Americkému gigantovi sa však zdá, že sa v tejto oblasti vie ešte rozvíjať a zároveň zvýšiť predaje svojho tabletu. Podľa známych leakerov totiž plánuje opäť predstavenie Pixel Tabletu, ktorý by sa mal predstaviť v podobnom časovom okne ako pripravované iPady od Applu. Výrobcovia sa teda púšťajú do priameho boja o zákazníkov.

Tablety sú v posledných mesiacoch trendom, o tom nemožno pochybovať. Na vlnu týchto zariadení sa pustili aj iné spoločnosti a aj sesterské značky od Xiaomi pripravujú lacnejšie alternatívy. V prípade Googlu však nepôjde o nový tablet. Zdá sa, že sa pripravuje len opätovné predstavenie modelu Pixel Tablet, ktorý by ponúkol iné príslušenstvo.

Pixel Tablet s klávesnicou a stylusom

Ak by ste očakávali, že v čase najväčšej popularity tabletov na trhu Google predstaví nový tablet, asi by ste boli sklamaní. Dôvodom je to, že tohtoročný Pixel Tablet nebude novinkou, no namiesto toho pôjde o zariadenie s iným príslušenstvom. Minuloročný model sa totiž predával s nabíjacím dockom, ktorý mal v sebe zabudovaný reproduktor. Toto príslušenstvo by sa tento rok mohlo vynechať a zákazníci by mali mať možnosť kúpiť si tablet aj bez neho.

Google Pixel TabletZdroj: GSMArena
Google Pixel Tablet

Google by tak samozrejme znížil cenu tabletu, ak by sa tento dock nenachádzal v balení. Zároveň by sa však tento rok malo objaviť aj nové príslušenstvo k tabletu v podobe stylusu a klávesnice. Oba tieto produkty by sa mali predávať aj separátne, ich cena by bola na úrovni 100 eur. Nie však spolu, ak by ste si chceli kúpiť oba produkty, zaplatili by ste za ne 200 eur.

Cena tabletu od Googlu nie je nízka. Pixel Tablet vo verzii so 128 GB úložiskom stál na Slovensku 749 eur, treba však rátať s tým, že ak by sa tento rok predával tablet bez docku, cena by mohla byť nižšia. Otázkou však stále zostáva, aký bude úspech znovu predstaveného tabletu. Podľa aktuálnych informácií by sa totiž v ňom nemali nachádzať žiadne zmeny.

Zdroj: androidauthority.com, X (@MysteryLupin)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.