VPN aplikácie v obchode Google Play nájdete v mnohých podobách.

Len niektoré však skutočne plnia svoju funkciu a dodržiavajú pravidlá o bezpečnosti a súkromí používateľov. V mnohých prípadoch sa totiž viete stretnúť s tým, že aplikácie sľubujúce službu VPN neplnia svoj účel tak, ako by mali. A práve na toto si chce posvietiť práve obchod s aplikáciami od spoločnosti Google, ktorý nájdete v telefónoch so systémom Android.

Ako informuje aj portál andro4all.com, v rámci obchodu Google Play sa bude objavovať informácia o tom, či aplikácia s VPN službami spĺňa štandardy zabezpečenia. Už sa vám teda nestane, že narazíte na VPN službu, ktorá by nedokázala zabezpečiť vaše súkromie pri prehliadaní.

Obchod Google Play zabezpečí kontrolu VPN aplikácií

V priebehu posledných dní ste si mohli v rámci obchodu Google Play všimnúť označenie Nezávislá kontrola zabezpečenia pri aplikáciách so službami VPN. Toto označenie garantuje bezpečnosť a súkromie pri používaní takýchto aplikácií a možno ho zatiaľ nájsť pri známejších VPN aplikáciách. Podľa informácií Googlu tieto aplikácie majú spĺňať globálny bezpečnostný štandard a používatelia sa môžu pozrieť aj na podrobnosti týkajúce sa tohto zabezpečenia.

Obchod Play VPNZdroj: TOUCHIT
Nezávislá kontrola zabezpečenia

Túto sekciu nájdete medzi informáciami o zabezpečení dát v aplikáciách. Treba však rátať s tým, že skenovanie a kontrolovanie aplikácií stále prebieha, a preto nie všetky aplikácie budú mať tento odznak k dispozícii. Dobrou správou však je, že Google Play postupne vylepšuje transparentnosť aplikácií a prináša informácie o tom, ako sa zaobchádza s dátami používateľov.

Aktuálne odznakom disponujú dve aplikácie

Jednou z aplikácií, v rámci ktorých možno aktuálne nájsť odznak nezávislej kontroly zabezpečenia, je NordVPN. Práve táto aplikácia patrí medzi známejšie svojho druhu a vyznačuje sa viac ako 50 miliónmi stiahnutí. Druhou aplikáciou je Google One, ktorá rovnako ponúka služby VPN. Ďalšie aplikácie v rámci Google Play zatiaľ nedisponujú odznakom zabezpečenia.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.