Po aktualizácii niektorí používatelia hlásia, že sa Obchod Play nezobrazuje správne.

Obchod Play si v poslednej dobe prešiel viacerými zmenami. Posledná aktualizácia priniesla aj redizajn používateľského prostredia, ktorá sa hneď po predstavení stretla s viacerými kritikami. Dôvodom bolo odstránenie riadka vyhľadávania z hornej časti aplikácie. Tento riadok sa po novom objaví až po stlačení tlačidla, ktoré sa nachádza v spodnom paneli. Niektorí používatelia ale po aktualizácii evidujú problém.

Tento riadok vyhľadávania sa nezobrazuje úplne každému a v niektorých prípadoch toto tlačidlo chýba. To by však nebol taký problém, keby v hornej časti riadok vyhľadávania zostal. Ako však viacerí používatelia hlásia, Obchod Play im neponúka ani jednu možnosť vyhľadávania aplikácií.

Riadok vyhľadávania v Obchode Play možno nenájdete

Posledná aktualizácia, ktorá prináša aj zmenu používateľského prostredia, zatiaľ nie je k dispozícii vo všetkých smartfónoch. Pri kontrole dostupnosti nového rozhrania u nás v redakcii sme zmenu nezaregistrovali. Ako sa však dozvedáme z iných zdrojov, v niektorých prípadoch je toto rozhranie ako keby nedokončené.

Vyhľadávanie v Obchode Play chýbaZdroj: androidauthority.com
Vyhľadávanie v Obchode Play chýba

Ako môžete vidieť na snímkach pre porovnanie, v novom rozhraní používateľovi chýbalo tlačidlo vyhľadávania. Na ľavej strane nájdete zobrazenie, aké by mal vidieť každý, no na pravej strane tlačidlo chýba. Obchod Play teda neponúka možnosť vyhľadať aplikácie, teda nie na úvodnej obrazovke aplikácie. Ak by ste však klikli na akúkoľvek z navrhovaných aplikácií, táto ponuka vyhľadávania by sa vám zobrazila. Zdá sa teda, že Google túto zmenu používateľského prostredia úplne nedokončil.

Vzhľadom na ohlasy, ktoré nový redizajn aplikácie získal očakávame, že Google prinesie opravnú aktualizáciu už čoskoro. Nový dizajn aplikácie Obchod Play postupne prichádza medzi prvých používateľov a niektorí z nich problémy s riadkom vyhľadávania evidujú. Je teda v záujme Googlu, aby opravu priniesol čo najskôr.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.