Počasie v aplikácii Google získava menšie dizajnové úpravy.

Zatiaľ sa však neriadi novým dizajnovým jazykom Material You, ktorý spoločnosť Google predstavila na konferencii I/O 2021. Aktualizovaná stránka namiesto toho dodržiava starší jazyk Material theme.

Aktualizovaná stránka Počasie má nový vyhľadávací panel s profilovým obrázkom v pravom rohu. Kliknutím na neho môžete rýchlo zmeniť svoj účet, zvoliť jednotky teploty alebo získať prístup k ďalším nastaveniam. Doterajšie rozloženie v ľavom rohu vyhľadávacej lišty používa “hamburgerovú ikonu”, ktorá obsahuje nastavenia účtu a teploty.

Spolu s novým rozložením ponuky sa mierne zmenilo aj pozadie. Aj keď stále zobrazuje známu žabu v rôznych scénach podľa počasia a dennej doby, v súčasnosti má iný umelecký štýl. Zmeny sa však nedotkli kariet „Zajtra“ a „10 dní“. Prejdením prstom nahor na karte „Dnes“ stále zobrazíte ďalšie informácie o počasí v aktuálnom rozložení.

Zdá sa, že aktualizovaný dizajn sa zavádza prostredníctvom aktualizácie na strane servera, čo znamená, že zmena sa neviaže na konkrétnu verziu aplikácie, ale funkciu musí povoliť Google. Momentálne nevieme, kedy sa nová verzia stránky Počasie Google dostane ku všetkým používateľom.

Je však možné, že Google onedlho pripraví novú verziu aplikácie Počasie, ktorá sa už bude riadiť novým dizajnovým jazykom Material You.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Android 12: Všetko, čo potrebujete vedieť o novej verzii systému

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.