Spoločnosť pracuje na novom asistentovi Google Coach.

Po uvedení veľkého množstva produktov s podporou AI sa dočkáme ďalšieho rozšírenia pôsobnosti aj v oblasti fitness a zdravia. Pracovný názov Google Coach je zatiaľ veľmi príznačný a presne definuje určenie. Aj keď sa názov služby môže časom meniť, tak Google má pripravený prehľad zopár funkcií, pre priblíženie fungovania asistenta.

Google Coach nebude iba bežným sports trackerom, ale bude vám pomáhať, aby ste zostali aktívni počas celého dňa. To bude aj hlavnou úlohou tohto asistenta. Na základe poskytnutých údajov vám bude Google Coach odosielať informácie o kondícii a zdravotnom stave. Môže taktiež odporučiť tréningové postupy, sledovať ich priebeh a navrhnúť alternatívy, ak by ste vynechali plánované tréningy.

Google Coach tiež pomôže sledovať váš príjem potravín. Takisto na základe údajov dokáže asistent vyhodnotiť a navrhnúť upravenie jedálnička. Na základe získaných údajov dokáže presne určiť najvhodnejšie reštaurácie, prípadne upraviť nákupné zoznamy pre prípravu pokrmov v domácom prostredí.

Keďže Google Coach bude sledovať veľké množstvo aspektov, existuje aj vysoká pravdepodobnosť vysokého počtu notifikácií. Na tento problém vyhľadávací gigant takisto myslí a chce používateľov odbremeniť od veľkého množstva notifikácií formou dialógu. Namiesto jednorázovej správy o vašom stave, by ste tak dostali iba jednu združenú správu, ktorá by obsahovala všetko pre vás potrebné.

Postupné zavádzanie sa dotkne hlavne WearOS, pričom ho obdržia aj smartfóny s určitou doporučenou výbavou. Google očakáva, že by sa Coach mohol v budúcnosti rozšíriť aj na Android TV, domovskú stránku Google a ďalšie zariadenia. Do predstavenia služby sa môže toho ešte veľa zmeniť. Google si je taktiež vedomý, že pokiaľ chce uspieť aj vo fitness oblasti, potrebuje zlepšiť sledovanie zdravia a kondície. Služba Google Fit je na dnešné pomery nepostačujúca.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google ukázal nový dizajn aplikácií. Získať ho môžete aj vy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.