Potrebujete novú aplikáciu, údaje z Google Podcasty si môžete preniesť exportom OPML súboru.

Používatelia v USA nebudú môcť používať túto aplikáciu od 2. apríla. Môžu prejsť na YouTube Music a exportovať si údaje, napríklad cez stránku Google Takeout. Nájdite si položku pre podcasty a vyberte OMPL súbor, ktorý si stiahnete. Následne sa dá importovať do vašej aplikácie. Ako vhodnú náhradu odporúčame AntennaPod. Je zadarmo a neobsahuje reklamy.

V našom prípade aplikácia zatiaľ funguje, no je možné, že je to len z dôvodu časového posunu voči USA alebo postupnému odstavovaniu. Podľa doterajších informácií išlo len o Spojené štáty. Stále je možné, že aplikácia bude v iných regiónoch fungovať aj naďalej. Išlo o jednu z najlepších aplikácií od Googlu a na počúvanie podcastov všeobecne. Nemala množstvo detailov ako hodnotenie podcastov či komentovanie, no to bolo jej čaro.

Na počúvanie relácií môžete využiť aj Spotify, no tu je vidieť, že hudobná služba nabaľuje príliš mnoho funkcií. Treba ich vtesnať na malý displej smartfónu a kým si na ňu zvyknete, nebude tak pohodlná. To isté sa dá bez okolkov tvrdiť aj o YouTube Music. Aj preto mnoho z nás používalo oddelenú aplikáciu na hudbu a podcasty.

upozornenie koniec google podcastZdroj: @cljwebdev / Twitter

Zdroj: vlastné, Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.