Aplikácia na podcasty skončí, škoda, obľúbili sme si ju.

Zlé jazyky môžu tvrdiť, že je to ďalšia aplikácia, s ktorou Google končí. Tvrdí to sám vyhľadávací gigant, no je to bežné. Bola tu s nami niekoľko rokov a je celkom pochopiteľné, že si veľké firmy preusporiadavajú produkty. Či bude lepšie pridať podcasty do aplikácie YouTube Music, uvidíme časom. Informácie o tomto kroku boli známe už pred niekoľkými mesiacmi a informovali sme o tom v tomto článku.

Google začal rozposielať emailové správy o tom, že na odoberanie podcastov bude treba použiť vyššie spomínanú aplikáciu. Podľa slov firmy sa zatiaľ nič nemení a aplikáciu môžete používať aj naďalej. Podcasty sa v hudobnej aplikácii objavia koncom roka. Zatiaľ položku na sledovanie tohto podcastu nevidíte. V prvých mesiacoch roka 2024 pribudnú nástroje na jednoduchý prechod. Vyzerá to, že si svoje odoberané podcastové kanály budete môcť preniesť a nebude potrebné v aplikácii nič nastavovať ručne.

Tiež informuje o tom, že počúvanie podcastov má fungovať rovnako ako v doterajšej aplikácii Google Podcasty. Nebude potrebný platený odber, aby ste mohli počúvať v minimalizovanom stave aplikácie. To platí aj pre možnosť sťahovania off-line. Komu by táto aplikácia nevyhovovala, má možnosť využiť export do súboru a importovať si zoznam kanálov v aplikácii, ktorá takýto import podporuje.

Z našich skúseností odhadujeme, že bude prechod nenáročný a Google pripraví jednoduché riešenie. Je to v jeho záujme, aby používateľov udržal na svojej platforme. Zatiaľ sa nám ako neduh javí zobrazovanie možnosti prejsť na platenú službu Premium a zobrazované okno, ktoré sa občas objavuje po spustení aplikácie. Uvidíme, ako to celé dopadne, už teraz máte možnosť počúvať podcasty napríklad cez Spotify.

Zdroj: Google, vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.