Smartfón bude na trh uvedený s dvomi čipovými sadami niekedy v októbri.

V roku 2021 bolo niekoľko očakávaných smartfónov ohrozených nedostatkom čipov. Podobný scenár sa očakával aj pri modeli Galaxy S21 FE. Neskôr sme sa dozvedeli, že tento smartfón bude k dispozícii iba na vybraných trhoch. Najnovšie správy pritom naznačujú, že s jeho dostupnosťou to nemusí byť až tak zlé.

Kvôli lepšej dostupnosti sa tak dočkáme dvoch verzií – s čipovou sadou Snapdragon 888 a Exynos 2100. Verzia s Exynosom sa iba nedávno objavila na porovnávacej platforme Geekbench a teraz je oficiálne uvedená aj v Google Play Console s čipovou sadou Exynos 2100, 8 GB RAM a displejom s rozlíšením FullHD+

Podľa nepotvrdených správ bude Galaxy S21 FE s Exynosom určený pre európsky a niektoré časti ázijského trhu, zatiaľ čo Severná Amerika a Južná Kórea dostanú verziu so Snapdragonom. Očakáva sa, že aj India sa pridá k zákazníkom, ktorí si budú môcť kúpiť verziu s čipovou sadou od Qualcommu.

Model Galaxy S21 FE ponúkne tieto známe parametre – 120 Hz displej s uhlopriečkou 6,4-palca, 12 Mpx selfie fotoaparát, tri zadné fotoaparáty (32 Mpx hlavný + 12 Mpx ultraširokouhlý + 8 Mpx teleobjektív), čip Snapdragon 888 / Exynos 2100 a 4 370 mAh batériu.

Telefón ponúkne minimálne 8 GB RAM a 128 GB úložisko, ktoré by malo byť rozšíriteľné o microSD kartu. Telefón bude dostupný v bielej, zelenej, sivej, fialovej a modrej farbe.

Cena by mala byť údajne nižšia ako v prípade Galaxy S20 FE, ktorý sa v čase uvedenia predával za cenu 649 eur. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.