Koniec septembra patril Googlu.

Spoločnosť na prezentácii predstavila okrem nových smartfónov aj novinky z TV oblasti – nový Chromecast s funkciou Google TV. Ide o veľa pokročilejšie riešenie aké ponúkali predchádzajúce generácie s vlastným rozhraním a diaľkovým ovládačom. Nový Chromecast prináša dizajn, ktorý je takmer identický ako pri predchádzajúcej generácii. Kábel HDMI plus sa zapája priamo do televízora alebo AV prijímača. Energiu novinka získava prostredníctvom dodávaného USB adaptéra alebo pomocou USB-C.

Novinka tiež prináša súbor vylepšení hardvéru, aby sa stala dôstojným nástupcom predchádzajúcich generácií. Prináša podporu 4K spolu s HDR10+ a HDR10. Okrem toho podporuje Dolby Vision spolu s Dolby Digital a Digital Plus s Dolby Atmos. Pokiaľ ide o možnosti pripojenia, produkt je dodávaný s dvojpásmovým pripojením Wi-Fi 5 a Bluetooth. Tí, ktorí majú radi dizajn so živými farbami, si prídu takisto na svoje.

Chromecast s Google TVZdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Nový Chromecast s Google TV prináša aj diaľkový ovládač. Má bočné tlačidlá hlasitosti a vyhradené tlačidlá pre Google Assistanta, YouTube a Netflix. Diaľkový ovládač tiež prináša zabudovaný akcelerometer, ktorý je možné použiť na hry. K hardvéru sa pripája cez Bluetooth, ale má zabudovaný aj infraport IR pre TV, Soundbary a Recievery.

Google TV Integruje väčšinu funkcií a aplikácií OS Android TV. Je aj možné, že televízory tretích strán pravdepodobne v budúcnosti dostanú nové rozhranie Google TV. Nové používateľské rozhranie bude pripomínať používateľské rozhranie Apple TV alebo Amazon Fire TV. 

Nový Chromecast je k dispozícii v USA za 50 dolárov. Bude tiež dostupný v Austrálii, Kanade, Francúzsku, Nemecku, Írsku, Taliansku, Španielsku a Veľkej Británii. Predobjednávky sú už spustené. Predaj začne 15. októbra.

Chromecast s Google TV

Zdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Súboj gigantov: SmartTV v televízore Samsung vs. v televízore od LG

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.