Technologický gigant Google príde už túto jeseň s vylepšenou verziou systému Android pre zariadenia so slabšími parametrami.

Google pripravuje najnovšiu verziu svojho operačného systému Android pre smartfóny základnej úrovne s menej ako 1,5 GB pamäte RAM. Android 10 Go je v týchto zariadeniach rýchlejší a zároveň bezpečnejší.

Podľa informácií od Google sa aplikácie spúšťajú o 10 percent rýchlejšie v systéme Android 10 Go, v porovnaní s verziou Pie. Základom je však zvýšenie rýchlosti a spoľahlivosti systému. Toto oznámenie prichádza po predstavení Android 10 pre smartfóny Pixel.

Android 10 Go používa pre ochranu Adiantum, druh šifrovania postavený pre zariadenia s nižšou spotrebou energie. Zariadeniam umožňuje šifrovať údaje bez následného ovplyvnenia výkonu.

Počas posledných 18 mesiacov uviedlo viac ako 500 výrobcov vyše 1600 modelov zariadení s operačným systémom Android Go. Tieto smartfóny smerovali do viac ako 180 krajín. Verzia Go je dnes aktívna na viac ako 80 percentách zariadení s Androidom.

Google tiež ponúkol viacero aplikácií ako Google Go vybavený funkciou čítania a napájaním umelej inteligencie. Veľkosť aplikácie Gallery Go je najvýznamnejším oznámením od minulého roka, pričom dosahuje len 10 megabajtov. Strojové učenie zároveň umožňuje usporadúvať snímky do kategórií.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Poznáme presné termíny príchodu Android 10 na smartfóny Huawei a Honor

Značky: